Kızarmış Fasulye ve Mantar Karışımı
Ara
filtre
Kızarmış Fasulye ve Mantar Karışımı
Bookmark
145 / 238

Kızarmış Fasulye ve Mantar Karışımı

Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1764 kJ / 422 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 300 g pirinç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 250 g karışık mantar (örn. kral istiridye mantarı, shiitake, mantar)
  • 200 g taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 100 ml Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • Birkaç adet taze fasulye filizi

Hazırlık

Pilav, paket talimatlarına göre hazırlanır. Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ezilir. Acı biber ayıklanır, yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranır. Mantarlar temizlenir ve ortadan ikiye bölünür, gerekirse büyük mantarlar dörde bölünür. Fasulyeler ayıklanıp yarıya bölünür.

Sıvı yağ bir tavada ısıtılır, soğan, sarımsak, biber ve zencefil 1-2 dakika kavrulur. Mantarlar ilave edilir ve 3-4 dakika daha kavrulur. Fasulyeler ve teriyaki sos eklenir ve yaklaşık 2-3 dakika daha kızartılır. 

Susam, susam yağı ve limon suyu ile tatlandırılır. Fasulye filizleri iyice yıkanır ve kurulanır. Kızarmış fasulye ve mantar karışımı, pilavla servise hazırlanır fasulye filizleri ile süslenerek servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 300 g pirinç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 250 g karışık mantar (örn. kral istiridye mantarı, shiitake, mantar)
  • 200 g taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 100 ml Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • Birkaç adet taze fasulye filizi