
Kızarmış Biberli Ponzu Tavuk

Malzemeler 4 porsiyon
- 2 adet derisiz tavukgöğsü filetosu
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 250 g soğan
- 20 g taze zencefil
- Çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
- 200 g haşlanmış basmati pirinci
- ½ demet frenk soğanı
Hazırlık
Tavukgöğsü, şeritler halinde doğranır, biberler, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri ve beyaz lifleri ayıklanır ve 1/2 cm kalınlığında şeritler halinde doğranır. Soğanlar soyulup dilimlere doğranır.
Wok veya tavada yağ ısıtılır. Rendelenmiş zencefil ve doğranmış soğan eklenir. 2 dakika karıştırarak kızarttıktan sonra 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu ve biber şeritleri eklenir ve yüksek ateşte 2 dakika daha kızartılır. Tavuk eti eklenir ve yüksek ateşte 6 ila 7 dakika karıştırarak sotelenir. Kalan Ponzu Portakallı Soya Sosu eklenir ve 2 dakika daha pişirdikten sonra tava ocaktan alınır.
Basmati pilavı ve doğranmış frenk soğanı ile servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 adet derisiz tavukgöğsü filetosu
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 250 g soğan
- 20 g taze zencefil
- Çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
- 200 g haşlanmış basmati pirinci
- ½ demet frenk soğanı