
Kızarmış Avokadolu Tacos ile Poke-Kırmızı Lahana

Malzemeler 16 porsiyon
Kızarmış avokado için:
- 2 olgun avokado
- 15 g buğday unu
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 100 ml nohut suyu (konserve)
- 50 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Kızartma için sıvı yağ
Tomatillo-Salsa için:
- 100 g salamura tomatillo
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Ayrıca;
- 1/4 kırmızı lahana
- 50 ml Kikkoman Poke Sauce
- 1-2 adet acı biber
- 16 küçük mısır lavaş tortilla ekmeği
- Birkaç tane kişniş yaprağı
Hazırlık
Avokadolar ikiye bölünür, çekirdeği ve kabuğu çıkarılır ve her bir avokado yarısı dörde bölünür. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Nohut suyu köpürene kadar çırpılır. Avokado önce un, sonra nohut köpüğü ve ardından panko ununda çevrilir. Sıvı yağı yaklaşık 180° C'ye ısıtılır, avokadolar 3-4 dakika kızartılır ve bir mutfak havlusunda süzülmeye bırakılır.
Tomatillo salsa için tomatillonun suyu süzülür ve irice doğranır. Sarımsak soyulup ezilir. Tomatillo, sarımsak, soya sosu, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.
Lahananın dış yaprakları ve kök kısmı çıkarılır, lahana ince şeritlere doğranır ve Poke Sauce ile karıştırılır. Acı biber temizlenir, yıkanır ve ince halkalara doğranır. Tortilla ekmeği talimatlara göre ısıtılır, avokado, Poke lahana, acı biber ve kişniş ile doldurulup tomatillo salsa ile servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 16 porsiyon
Kızarmış avokado için:
- 2 olgun avokado
- 15 g buğday unu
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 100 ml nohut suyu (konserve)
- 50 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Kızartma için sıvı yağ
Tomatillo-Salsa için:
- 100 g salamura tomatillo
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Ayrıca;
- 1/4 kırmızı lahana
- 50 ml Kikkoman Poke Sauce
- 1-2 adet acı biber
- 16 küçük mısır lavaş tortilla ekmeği
- Birkaç tane kişniş yaprağı