Kızarmış Avokadolu Tacos ile Poke-Kırmızı Lahana

toplam süre 30 dak.

Malzemeler

16 porsiyon

Kızarmış avokado için:

2 
olgun avokado
15 gr
buğday unu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
100 ml
nohut suyu (konserve)
Kızartma için sıvı yağ

Tomatillo-Salsa için:

100 gr
salamura tomatillo
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
limon suyu

Ayrıca:

 ¼ 
kırmızı lahana
2 
adet acı biber
16 
küçük mısır lavaş tortilla ekmeği
Birkaç tane kişniş yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 550 kJ  /  131 kcal
4,1 gr Yağ
3,2 gr Protein
18,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Avokadolar ikiye bölünür, çekirdeği ve kabuğu çıkarılır ve her bir avokado yarısı dörde bölünür. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Nohut suyu köpürene kadar çırpılır. Avokado önce un, sonra nohut köpüğü ve ardından panko ununda çevrilir. Sıvı yağı yaklaşık 180° C'ye ısıtılır, avokadolar 3-4 dakika kızartılır ve bir mutfak havlusunda süzülmeye bırakılır.

Adım 2

Tomatillo salsa için tomatillonun suyu süzülür ve irice doğranır. Sarımsak soyulup ezilir. Tomatillo, sarımsak, soya sosu, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.

Adım 3

Lahananın dış yaprakları ve kök kısmı çıkarılır, lahana ince şeritlere doğranır ve Poke Sauce ile karıştırılır. Acı biber temizlenir, yıkanır ve ince halkalara doğranır. Tortilla ekmeği talimatlara göre ısıtılır, avokado, Poke lahana, acı biber ve kişniş ile doldurulup tomatillo salsa ile servis edilir.

Recept-ID: 230

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Avokadolar ikiye bölünür, çekirdeği ve kabuğu çıkarılır ve her bir avokado yarısı dörde bölünür. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Nohut suyu köpürene kadar çırpılır. Avokado önce un, sonra nohut köpüğü ve ardından panko ununda çevrilir. Sıvı yağı yaklaşık 180° C'ye ısıtılır, avokadolar 3-4 dakika kızartılır ve bir mutfak havlusunda süzülmeye bırakılır.

Tomatillo salsa için tomatillonun suyu süzülür ve irice doğranır. Sarımsak soyulup ezilir. Tomatillo, sarımsak, soya sosu, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır.

Lahananın dış yaprakları ve kök kısmı çıkarılır, lahana ince şeritlere doğranır ve Poke Sauce ile karıştırılır. Acı biber temizlenir, yıkanır ve ince halkalara doğranır. Tortilla ekmeği talimatlara göre ısıtılır, avokado, Poke lahana, acı biber ve kişniş ile doldurulup tomatillo salsa ile servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.