Kinoalı Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 30 dak.

Malzemeler

1 porsiyon
120 gr
kabak (örn. hokkaido)
1 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam yağı
2 tatlı kaşığı
zeytinyağı
4 yemek kaşığı
40 gr
kinoa (örn. üç renkli)
60 gr
dondurulmuş bezelye
 ¼ demet
maydanoz
1 
adet yumurta
30 gr
kırmızı hindiba (alternatif olarak: kırmızı kıvırcık marul veya meşe yaprağı marul)
 ¼ tatlı kaşığı
esmer şeker
2 tutam
Harissa sosu
6 
adet altın çilek (yer kirazı)
50 gr
küp peynir (örn. gouda, edam, dağ peyniri)
1 yemek kaşığı
kabak çekirdeği
Besin değerleri (porsiyon başı): 3247 kJ  /  776 kcal
39,6 gr Yağ
39,9 gr Protein
59,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Kabak yıkanır, lokma büyüklüğünde doğranır, susam yağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirilir.

Adım 2

Bu sırada kinoa (yakl. 15 dakika) ve bezelye (yakl. 5-7 dakika) kaynar suda haşlanır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları koparılır, ince ince doğranır, 2 tatlı kaşığı soya sosuyla birlikte kinoa ve bezelye karışımına eklenir.

Adım 3

Yumurta haşlanır, soyulur ve dörde bölünür. Kırmızı hindiba ince şeritler halinde kesilir, yıkanır ve kurulanır. Dressing sos için soya sosunun geri kalanı Ponzu Limonlu, şeker, harissa ve kalan zeytinyağı ile karıştırılır ve götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür.

Adım 4

Yer kirazı yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, yer kirazı ve kabak çekirdeğiyle süslenir, küçük sos paketi yanına koyulur ve alıp götürüne kadar soğuk tutulur.

Recept-ID: 659

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Kabak yıkanır, lokma büyüklüğünde doğranır, susam yağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirilir.

Bu sırada kinoa (yakl. 15 dakika) ve bezelye (yakl. 5-7 dakika) kaynar suda haşlanır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları koparılır, ince ince doğranır, 2 tatlı kaşığı soya sosuyla birlikte kinoa ve bezelye karışımına eklenir.

Yumurta haşlanır, soyulur ve dörde bölünür. Kırmızı hindiba ince şeritler halinde kesilir, yıkanır ve kurulanır. Dressing sos için soya sosunun geri kalanı Ponzu Limonlu, şeker, harissa ve kalan zeytinyağı ile karıştırılır ve götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür.

Yer kirazı yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, yer kirazı ve kabak çekirdeğiyle süslenir, küçük sos paketi yanına koyulur ve alıp götürüne kadar soğuk tutulur.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.