Ara
filtre
Kinoalı Sebzeli Bento Kutusu
Bookmark
187 / 312

Kinoalı Sebzeli Bento Kutusu

Kinoalı Sebzeli Bento Kutusu
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
3247 kJ / 776 kcal
Yağ: 39.6 g
protein: 39.9 g
karbonhidratlar: 59.4 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 120 g kabak (örn. hokkaido)
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam yağı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 40 g kinoa (örn. üç renkli)
  • 60 g dondurulmuş bezelye
  • ¼ demet maydanoz
  • 3-4 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 adet yumurta
  • 30 g kırmızı hindiba (alternatif olarak: kırmızı kıvırcık marul veya meşe yaprağı marul)
  • ¼ tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1-2 bıçak ucu Harissa sosu
  • 6 adet altın çilek (yer kirazı)
  • 50 g küp peynir (örn. gouda, edam, dağ peyniri)
  • 1 küçük paket Kikkoman sosu, türü isteğe göre değişebilir
  • 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği

Hazırlık

  1. Fırın önceden 220°C üst/alt ayarında (200°C konveksiyon) ısıtılır. Kabak yıkanır, lokma büyüklüğünde doğranır, susam yağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı Ponzu Limonlu soya sosu ile karıştırılır, küçük bir fırın kabına yerleştirilir ve yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirilir.
  2. Bu sırada kinoa (yakl. 15 dakika) ve bezelye (yakl. 5-7 dakika) kaynar suda haşlanır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları koparılır, ince ince doğranır, 2 tatlı kaşığı soya sosuyla birlikte kinoa ve bezelye karışımına eklenir.
  3. Yumurta haşlanır, soyulur ve dörde bölünür. Kırmızı hindiba ince şeritler halinde kesilir, yıkanır ve kurulanır. Dressing sos için soya sosunun geri kalanı Ponzu Limonlu, şeker, harissa ve kalan zeytinyağı ile karıştırılır ve götürmek için vida kapaklı bir kavanoza dökülür.
  4. Yer kirazı yıkanır ve kurulanır. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, yer kirazı ve kabak çekirdeğiyle süslenir, küçük sos paketi yanına koyulur ve alıp götürüne kadar soğuk tutulur.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
3247 kJ / 776 kcal
Yağ: 39.6 g
protein: 39.9 g
karbonhidratlar: 59.4 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 120 g kabak (örn. hokkaido)
  • 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam yağı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 40 g kinoa (örn. üç renkli)
  • 60 g dondurulmuş bezelye
  • ¼ demet maydanoz
  • 3-4 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 adet yumurta
  • 30 g kırmızı hindiba (alternatif olarak: kırmızı kıvırcık marul veya meşe yaprağı marul)
  • ¼ tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1-2 bıçak ucu Harissa sosu
  • 6 adet altın çilek (yer kirazı)
  • 50 g küp peynir (örn. gouda, edam, dağ peyniri)
  • 1 küçük paket Kikkoman sosu, türü isteğe göre değişebilir
  • 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği