Kimchi pankekleri

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Olağanüstü kimchi pankekler hazırlamak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

2 porsiyon

Pankek hamuru için

100 gr
Çin lahanası (4-5 yaprak)
1 
soğan
6 
soyulmuş karides
60 gr
sade un
20 gr
patates nişastası (veya mısır nişastası)
90 gr
su
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
İsteğe bağlı olarak taze soğan halkaları

Sos için

3 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
şeker
2 yemek kaşığı
beyaz susam
Besin değerleri (porsiyon başı): 1696 kJ  /  386 kcal
19,4 gr Yağ
15,6 gr Protein
38,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Pankek hamuru için Çin lahanasını yıkayın, hafif vurarak kurulayın ve kabaca doğrayın. Soğanı soyun ve ince dilimlerle kesin. Karidesleri boyutlarına göre keserek ikiye veya üçe ayırın.

Adım 2

Katkısız un ve patates nişastasını bir kaseye koyun, aşamalı olarak yaklaşık 90 ml su ekleyin ve topaklanma olmaması için pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

Adım 3

Kimchi İçin Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ekleyin ve karıştırın. Pankek hamuru için kalan malzemeleri (susam yağı hariç) ekleyin ve karıştırın.

Adım 4

Susam yağını yüksek ateşte bir kızartma tavasına koyun ve pankekleri kızartın. Önce bir tarafını çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın, ardından ters çevirip diğer tarafı aynı şekilde kızartın.

Adım 5

Son olarak, biraz susam yağı serpiştirin ve çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın. İsteğe bağlı olarak taze soğan halkaları ile süsleyin.

Adım 6

Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve pankekler ile birlikte servis edin.

Recept-ID: 1024

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pankek hamuru için Çin lahanasını yıkayın, hafif vurarak kurulayın ve kabaca doğrayın. Soğanı soyun ve ince dilimlerle kesin. Karidesleri boyutlarına göre keserek ikiye veya üçe ayırın.

Katkısız un ve patates nişastasını bir kaseye koyun, aşamalı olarak yaklaşık 90 ml su ekleyin ve topaklanma olmaması için pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

Kimchi İçin Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu ekleyin ve karıştırın. Pankek hamuru için kalan malzemeleri (susam yağı hariç) ekleyin ve karıştırın.

Susam yağını yüksek ateşte bir kızartma tavasına koyun ve pankekleri kızartın. Önce bir tarafını çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın, ardından ters çevirip diğer tarafı aynı şekilde kızartın.

Son olarak, biraz susam yağı serpiştirin ve çıtır çıtır oluncaya kadar kızartın. İsteğe bağlı olarak taze soğan halkaları ile süsleyin.

Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve pankekler ile birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.