Kikkoman usulü Elmalı Cupcake
Ara
filtre
Kikkoman usulü Elmalı Cupcake
Bookmark
207 / 269

Kikkoman usulü Elmalı Cupcake

Hazırlanma zamanı: 45 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1509 kJ / 361 kcal

Malzemeler 12 bölümleri için

  • 50 g iri kıyılmış badem
  • 275 g un
  • 2 bıçak ucu toz tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 80 g şeker
  • 2 yumurta
  • 7 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
  • 300 ml kreması alınmış süt (yayıkaltı süt)
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 adet ekşimsi elma (örneğin Boskop veya Cox Orange cinsi)
  • krema için gerekli malzemeler:
  • 100 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 g labne peyniri

Hazırlık

Bademler yanmaz tavada nar gibi kızarana kadar kavrulur. Un, tarçın, kabartma tozu, karbonat ve şeker karıştırlır. Yumurtalar, sıvıyağ, kreması alınmış süt ve soya sosu karıştırılır. Elmalar soyulur, dörde bölünür, çekirdek kısmı ayıklanır, küçük küp şeklinde doğranır ve bademlerle birlikte dikkatlice hamura karıştırılır.

Hamur, kağıt muffin kalıplarına (12 adet) doldurulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 °C‘de (gaz: 3. seviye, fanlı fırın 160 °C) yaklaşık 20-25 dakika nar gibi kızarana dek pişirilir. Muffinler, fırın telinin üzerinde soğumaya bırakılır.

Tereyağı, şeker ve vanilya şekeri köpürene kadar çırpılır. Labne peyniri dikkatlice karıştırılır ve krema yıldız şeklinde ağzı olan sıkma torbasına doldurulur. Kekler şekerli karışımla süslenir ve isteğe göre kavrulmuş bademle süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 12 bölümleri için

  • 50 g iri kıyılmış badem
  • 275 g un
  • 2 bıçak ucu toz tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 80 g şeker
  • 2 yumurta
  • 7 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
  • 300 ml kreması alınmış süt (yayıkaltı süt)
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 adet ekşimsi elma (örneğin Boskop veya Cox Orange cinsi)
  • krema için gerekli malzemeler:
  • 100 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 g labne peyniri