Ara
filtre
Kefta Tajine
Bookmark
230 / 339

Kefta Tajine

Kefta Tajine
zaman 80 dakika
Hazırlanma zamanı: 80 dakika
2389 kJ / 570 kcal
gres: 40 g
protein: 32.4 g
karbonhidratlar: 16.4 g

Malzemeler 4 porsiyon

Köfteler için:

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 g kuzu kıyma (alternatif olarak: karışık kıyma)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
  • 2'şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyon
  • 1'er tatlı kaşığı tarçın ve taze çekilmiş karabiber
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2'şer adet kırmızı ve sarı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram domates püresi (konserve)
  • 100 ml maden suyu
  • 60 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1'er tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyon
  • 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş beyaz biber
  • Şeker
  • 4 yumurta

Hazırlık

Köfteler için soğan ve sarımsak soyulur ve çok ince küp şeklinde doğranır. Kıyma, soğan, sarımsak, otlar, baharatlar ve soya sosu ile iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfte şekli verilir. Yağ bir tencerede ısıtılır ve köftelerin dışı yüksek ateşte kızartılır (içi pişmeyecek).

Sos için soğan ve sarımsak soyulur ve çok küçük küpler halinde doğranır. Biberler ortadan ikiye bölünür, ayıklanıp yıkandıktan sonra parçalara doğranır. Yağ, tagine (tajine) tenceresinde orta sıcaklıkta ısıtılır. Soğan, sarımsak ve biber yaklaşık 10 dakika kavrulur. Domates, maden suyu ve soya sosu eklenir ve kırmızı biber, kimyon, biber ve şekerle tatlandırılır. Sos kaynatılır ve yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Küçük köfteler ilave edilir ve yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yumurtalar dikkatlice kırılır ve yumurta sarıları dağılmayacak şekilde köftelerin üzerine yerleştirilir. Yumurtalar istenen kıvama gelinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir. Fas usulü köfte tajini isteğe göre pide, maydanoz

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 80 dakika
Hazırlanma zamanı: 80 dakika
2389 kJ / 570 kcal
gres: 40 g
protein: 32.4 g
karbonhidratlar: 16.4 g

Malzemeler 4 porsiyon

Köfteler için:

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 g kuzu kıyma (alternatif olarak: karışık kıyma)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış kişniş
  • 2'şer tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyon
  • 1'er tatlı kaşığı tarçın ve taze çekilmiş karabiber
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2'şer adet kırmızı ve sarı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram domates püresi (konserve)
  • 100 ml maden suyu
  • 60 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1'er tatlı kaşığı kırmızı biber ve kimyon
  • 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş beyaz biber
  • Şeker
  • 4 yumurta