Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Sebze Salata

toplam süre 40 dak.
20 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
küçük balkabağı veya kestane kabağı (yaklaşık 400 gr)
4 
dal biberiye
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
kırmızı tozbiber
200 gr
Brüksel lahanası
1 
orta boy kereviz
4 
büyük havuç
125 gr
kuzu marulu
4 yemek kaşığı
yaban mersini reçeli

Marine sos için:

6 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 biraz
su
1 tutam
karabiber
2 tatlı kaşığı
susam {isteğe bağlı}

Hazırlanış

Adım 1

Fırın, konveksiyon ayarında 200 dereceye ısıtılır. Kabak yıkanır ve çeşidine göre soyulur. Kabak, keskin bir bıçakla ortadan ikiye ayrıldıktan sonra cips için parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Kabak dilimleri bir kapta biraz kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırılır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir üzerine kabak dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirilir. Brüksel lahanasının sapı temizlenir ve çaprazlama kesik atılır. Kereviz temizlenir, küçük parçalara doğranır. Havuçlar soyulur, temizlenir ve dilimler halinde doğranır. Brüksel lahanası, havuç ve kereviz parçaları tuzlu suda haşlanır.

Adım 2

Salata sosu için: Susam kısa süre tavada kavrulur. Teriyaki sos ve kalan malzemelerle birlikte ağzı kapaklı cam kavanoza alınır ve iyice çalkalanır.

Adım 3

Kuzu marul tabağa alınır, üzerine sıcak sebze yerleştirilir. Daha sonra salata sosu ile marine edilir ve biraz yaban mersini reçeliyle tatlandırılır.

Recept-ID: 440

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın, konveksiyon ayarında 200 dereceye ısıtılır. Kabak yıkanır ve çeşidine göre soyulur. Kabak, keskin bir bıçakla ortadan ikiye ayrıldıktan sonra cips için parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Kabak dilimleri bir kapta biraz kırmızı biber ve zeytinyağı ile karıştırılır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir üzerine kabak dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirilir. Brüksel lahanasının sapı temizlenir ve çaprazlama kesik atılır. Kereviz temizlenir, küçük parçalara doğranır. Havuçlar soyulur, temizlenir ve dilimler halinde doğranır. Brüksel lahanası, havuç ve kereviz parçaları tuzlu suda haşlanır.

Salata sosu için: Susam kısa süre tavada kavrulur. Teriyaki sos ve kalan malzemelerle birlikte ağzı kapaklı cam kavanoza alınır ve iyice çalkalanır.

Kuzu marul tabağa alınır, üzerine sıcak sebze yerleştirilir. Daha sonra salata sosu ile marine edilir ve biraz yaban mersini reçeliyle tatlandırılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.