Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu
Ara
filtre
Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu
Bookmark
153 / 299

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1188 kJ / 283 kcal
gres: 14.4 g
protein: 13.8 g
karbonhidratlar: 22.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 gr patlıcan
  • 200 gr kabak
  • 400 gram tofu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/4 pırasa
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biber ipliği
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

Hazırlık

Patlıcan ve kabak yıkanır, temizlenir ve doğranır. Tofu yaklaşık 2 cm'lik küpler halinde doğranır ve una batırılır. Pırasa temizlenir, yıkanır ve ince şeritler halinde doğranır.

Patlıcan ve kabak 2 yemek kaşığı sıcak yağda kızartılır ve çıkartılır. Tofu, kalan soslu yağda kızartılır.

Sebze tekrar ilave edilir, üzerine Teriyaki sos dökülür, sebze ve tofu şeffaf olana kadar pişirilir, tabağa alınıp pırasa ve kurutulmuş biber iplikleriyle süslenir, üzerine frenk soğanı serpiştirilip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1188 kJ / 283 kcal
gres: 14.4 g
protein: 13.8 g
karbonhidratlar: 22.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 200 gr patlıcan
  • 200 gr kabak
  • 400 gram tofu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/4 pırasa
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biber ipliği
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı