Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu
Ara
filtre
Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu
Bookmark
68 / 238

Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Soslu Patlıcan, Kabak ve Tofu

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1188 kJ / 284 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 200 gr patlıcan
  • 200 gr kabak
  • 400 gram tofu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/4 pırasa
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biber ipliği
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

 

 

Hazırlık

Patlıcan ve kabak yıkanır, temizlenir ve doğranır. Tofu yaklaşık 2 cm'lik küpler halinde doğranır ve una batırılır. Pırasa temizlenir, yıkanır ve ince şeritler halinde doğranır.

Patlıcan ve kabak 2 yemek kaşığı sıcak yağda kızartılır ve çıkartılır. Tofu, kalan soslu yağda kızartılır.

Sebze tekrar ilave edilir, üzerine Teriyaki sos dökülür, sebze ve tofu şeffaf olana kadar pişirilir, tabağa alınıp pırasa ve kurutulmuş biber iplikleriyle süslenir, üzerine frenk soğanı serpiştirilip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 200 gr patlıcan
  • 200 gr kabak
  • 400 gram tofu
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/4 pırasa
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 160 ml Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biber ipliği
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı