
67 / 92
Kavrulmuş Sebzeli Kuskus

zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1453 kJ / 347 kcal
gres:
8.9 g
protein:
10.2 g
karbonhidratlar:
52 g
Malzemeler 10 porsiyon
Kavrulmuş sebzeler için:
- 160 g havuç, 1x1 cm küpler halinde
- 200 g patlıcan, 1x1 cm küpler halinde
- 60 g kırmızı soğan, 1x1 cm küpler halinde
- 150 g renkli dolmalık biber, 1x1 cm küpler halinde
- 400 g tatlı patates, 1x1 cm küpler halinde
- 250 g nohut (konserve)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- ½-1 yemek kaşığı toz kimyon
- ½-1 yemek kaşığı füme kırmızı toz biber
- 1-2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 500 g kuskus
Dip sos için:
- 300 g sade yoğurt
- Yakl. 2 g nane, ince kıyılmış
- Yakl. 2 g kişniş, ince kıyılmış
Hazırlık
- Fırın veya kombi buharlı pişirici önceden 180°C üst/alt ısıya (160°C konveksiyon) ısıtılır. Kavrulmuş sebzeler için havuç, patlıcan, soğan, biber, tatlı patates, nohut, zeytinyağı, 3 yemek kaşığı soya sosu ve baharatlar karıştırılır, bir fırın tepsisine veya GN tepsisine yayılır ve fırında veya kombi buharlı pişiricide 20-25 dakika pişirilir.
- Kuskus paket talimatlarına göre pişirilir, kalan soya sosu ile tatlandırılır ve kapağı kapalı yaklaşık 15 dakika dinlendirilir.
- Dip sos için yoğurt, nane ve kişniş ile karıştırılır. Sebzeler ve kuskus karıştırılır, kaselere yerleştirilir, otlu dip sos ile süslenip servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
55 dakika
Hazırlanma zamanı:
55 dakika
1453 kJ / 347 kcal
gres:
8.9 g
protein:
10.2 g
karbonhidratlar:
52 g
Malzemeler 10 porsiyon
Kavrulmuş sebzeler için:
- 160 g havuç, 1x1 cm küpler halinde
- 200 g patlıcan, 1x1 cm küpler halinde
- 60 g kırmızı soğan, 1x1 cm küpler halinde
- 150 g renkli dolmalık biber, 1x1 cm küpler halinde
- 400 g tatlı patates, 1x1 cm küpler halinde
- 250 g nohut (konserve)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- ½-1 yemek kaşığı toz kimyon
- ½-1 yemek kaşığı füme kırmızı toz biber
- 1-2 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 500 g kuskus
Dip sos için:
- 300 g sade yoğurt
- Yakl. 2 g nane, ince kıyılmış
- Yakl. 2 g kişniş, ince kıyılmış