Ara
filtre
Kavrulmuş Renkli Sebzeli Shirataki Noodles
Bookmark
243 / 312

Kavrulmuş Renkli Sebzeli Shirataki Noodles

Kavrulmuş Renkli Sebzeli Shirataki Noodles
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
870 kJ / 207 kcal

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 paket Shirataki Noodles (erişte) (her biri 200 gr)
  • tuz
  • 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
  • 80 gr kabak
  • 60 gr patlıcan
  • yarımşar adet sarı ve kırmızı biber
  • 9-10 adet Shiitake mantarı
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
  • 3-4 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlık

    Shirataki Noodles akan su altında yıkanır, kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatılır, suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Yeşil kuşkonmazın üçte birlik alt kısmı soyulur, yaklaşık 4-5 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, suyu süzülür, kısa bir süre soğuk suyun altına tutulur ve 4-5 cm uzunluğunda çapraz şekilde kesilir. Kabak, patlıcan ve biber yıkanır, temizlenir ve lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilir. Shiitake mantarı temizlenir ve dilimler halinde doğranır.

    Marine için soya sosu, beyaz şarap ve bal karıştırılır. 2 yemek kaşığı yağ tavada kızdırılır, Shirataki Noodles yaklaşık 1 dakika kavrulur, marine sosun üçte ikisi ilave edilir, hafif koyulaşana kadar pişirilir, makarnalar tavadan çıkartılır ve sıcak tutulur.

    Tavada kalan kızartma yağı ısıtılır, sebze ve mantarlar 3-4 dakika kızartılır, kalan marine sos ilave edilir ve sebzeler glaze edilir. Shirataki Noodles, tabaklara alınır, üzerine glaze edilmiş sebze yerleştirilir ve isteğe göre karabiber veya rendelenmiş parmesan serpilir ve servis edilir.

      zaman 30 dakika
      Hazırlanma zamanı: 30 dakika
      870 kJ / 207 kcal

      Malzemeler 4 porsiyon

      • 2 paket Shirataki Noodles (erişte) (her biri 200 gr)
      • tuz
      • 5-6 adet yeşil kuşkonmaz
      • 80 gr kabak
      • 60 gr patlıcan
      • yarımşar adet sarı ve kırmızı biber
      • 9-10 adet Shiitake mantarı
      • 6 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
      • 3-4 yemek kaşığı tatlı beyaz şarap
      • 3 yemek kaşığı bal
      • 4 yemek kaşığı zeytinyağı