Karidesli ve Salatalıklı Gunkan Maki Sushi

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Karides, salatalık ve lor peynirli Gunkan Maki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

4 porsiyon
2 yemek kaşığı
doğranmış salatalık
2 yemek kaşığı
doğranmış ve pişmiş karides
1 yemek kaşığı
otlu krem peynir
1 
Nori yosunu
80 gr
pişmiş suşi pirinci*

Servis için:

Salatalık
karides
Besin değerleri (porsiyon başı): 226 kJ  /  54 kcal
1,3 gr Yağ
3,6 gr Protein
6,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Bir kapta küp küp kesilmiş salatalıkları, karides parçalarını ve krem​peyniri karıştırın.

Adım 2

1 adet Nori yosununu kesin: Bir taraftan 3 cm'lik bir şeridi çizginin üzerinden kesin ve bir kenara koyun

Adım 3

Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).

Adım 4

4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.

Adım 5

Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.

Adım 6

Hazırladığınız salatalık ve karides karışımının bir kısmını pirinç toplarının üzerine koyun.

Adım 7

Gunkan'ı salatalık ve karideslerle süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

450 g (540 ml) Japon pirinci
450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman baharatı
veya alternatif olarak:

70 ml pirinç sirkesi
30 g şeker
15 g tuz

Recept-ID: 945

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bir kapta küp küp kesilmiş salatalıkları, karides parçalarını ve krem​peyniri karıştırın.

1 adet Nori yosununu kesin: Bir taraftan 3 cm'lik bir şeridi çizginin üzerinden kesin ve bir kenara koyun

Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).

4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.

Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.

Hazırladığınız salatalık ve karides karışımının bir kısmını pirinç toplarının üzerine koyun.

Gunkan'ı salatalık ve karideslerle süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.