Ara
filtre
Bookmark
133 / 223

Karidesli Mini Krep

Kalorifik değer (porsiyon başına: 538 kJ / 129 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 1 Nori yaprağı (kurutulmuş deniz yosunu) 
  • 200 g karides (Beyaz Kaplan, dondurulmuş veya taze)
  • 40 g soğan
  • Biraz patates nişastası ya da mısır unu
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • Biraz mayonez
  • Shichimi (7 baharat toz karışımı) ya da kırmızı biber

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Nori yaprağı, 6 x 4 cm boyutunda kesilir. Karidesler soyulur ve bağırsakları çıkartılır. Büyük parçalar halinde kesilir ve Surimi macunu kıvamında karıştırılır.

Temizlenmiş soğan ince doğranır ve üzerine nişasta serpilir. Soğanlar bir kâseye koyulur, Surimi macunu eklenip iyice karıştırılır. Bu karışımdan küçük parçalar alınır ve krep şekli verilir (yaklaşık 20 g). Her bir parça, Nori yaprağına sarılır. Daha sonra nişastaya batırılıp 170 ° C 'de kızartılır.

Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos, mayonez ve Shichimi ile süslenip sıcak servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

  • 1 Nori yaprağı (kurutulmuş deniz yosunu) 
  • 200 g karides (Beyaz Kaplan, dondurulmuş veya taze)
  • 40 g soğan
  • Biraz patates nişastası ya da mısır unu
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • Biraz mayonez
  • Shichimi (7 baharat toz karışımı) ya da kırmızı biber

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.