Ara
filtre
Karidesli Mini Krep
Bookmark
43 / 92

Karidesli Mini Krep

Karidesli Mini Krep
538 kJ / 129 kcal
gres: 9 g
protein: 7.5 g
karbonhidratlar: 4.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 Nori yaprağı (kurutulmuş deniz yosunu) 
  • 200 g karides (Beyaz Kaplan, dondurulmuş veya taze)
  • 40 g soğan
  • Biraz patates nişastası ya da mısır unu
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • Kikkoman Suşi Sos
  • Biraz mayonez
  • Shichimi (7 baharat toz karışımı) ya da kırmızı biber

Hazırlık

Nori yaprağı, 6 x 4 cm boyutunda kesilir. Karidesler soyulur ve bağırsakları çıkartılır. Büyük parçalar halinde kesilir ve Surimi macunu kıvamında karıştırılır.

Temizlenmiş soğan ince doğranır ve üzerine nişasta serpilir. Soğanlar bir kâseye koyulur, Surimi macunu eklenip iyice karıştırılır. Bu karışımdan küçük parçalar alınır ve krep şekli verilir (yaklaşık 20 g). Her bir parça, Nori yaprağına sarılır. Daha sonra nişastaya batırılıp 170 ° C 'de kızartılır.

Kikkoman Suşi Sos, mayonez ve Shichimi ile süslenip sıcak servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

538 kJ / 129 kcal
gres: 9 g
protein: 7.5 g
karbonhidratlar: 4.2 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 Nori yaprağı (kurutulmuş deniz yosunu) 
  • 200 g karides (Beyaz Kaplan, dondurulmuş veya taze)
  • 40 g soğan
  • Biraz patates nişastası ya da mısır unu
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • Kikkoman Suşi Sos
  • Biraz mayonez
  • Shichimi (7 baharat toz karışımı) ya da kırmızı biber