Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak
Ara
filtre
Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak
Bookmark
111 / 339

Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak

Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
1651 kJ / 393 kcal
gres: 24.8 g
protein: 19.8 g
karbonhidratlar: 19.7 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 kabak
  • ½ demet maydanoz
  • 100 g kiraz domates
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g pişirmeye hazır karides
  • 2 çay kaşığı un
  • 200 g krema (alternatif olarak: yulaf içeceği)
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Pirinç için soya sosu  (veya 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu ve yakl. ½ tatlı kaşığı şeker)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber, tatlı
  • 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 40 g rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlık

  1. Kabak yıkanır, uçları kesilir, kabak uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 1/2 cm genişliğinde bir kenar kalacak şekilde oyulur. Oyulan kısımlar küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve kabaca doğranır. Domatesler yıkanır ve dörde bölünür.
  2. Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Yağ ısıtılır, soğan, karidesler, domatesler ve kabak eklenip kavrulur. Üzerine un serpilir ve hafifçe kavrulur. Krema ve Pirinç için soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ilave edilir, kaynatılır ve biraz çekmeye bırakılır. Sosa maydanozun yarısı karıştırılıp karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırılır.
  3. Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Sos, yarım kabaklara dökülür ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Panko ekmek kırıntısı, parmesan ve biraz kırmızı toz biber karıştırılır, kabakların üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  4. Kalan maydanoz doldurulmuş kabağın üzerine serpilip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 35 dakika
1651 kJ / 393 kcal
gres: 24.8 g
protein: 19.8 g
karbonhidratlar: 19.7 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 4 kabak
  • ½ demet maydanoz
  • 100 g kiraz domates
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g pişirmeye hazır karides
  • 2 çay kaşığı un
  • 200 g krema (alternatif olarak: yulaf içeceği)
  • 3-4 yemek kaşığı Kikkoman Pirinç için soya sosu  (veya 3-4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu ve yakl. ½ tatlı kaşığı şeker)
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı toz biber, tatlı
  • 40 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır galeta unu
  • 40 g rendelenmiş parmesan peyniri