
Karamel soslu ve fındıklı, nugatlı dondurma

Malzemeler 4 porsiyon
- 8 top vanilyalı dondurma
- 1 adet çikolatalı browni veya çikolatalı muffin, küçük parçalara bölünmüş
Karamel sos için:
- 75 ml yağlı krema
- 75 g tereyağı
- 50 g esmer şeker
- 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
Nugat için:
- 150 g tozşeker
- 1-2 yemek kaşığı kıyılmış fındık
Hazırlık
Karamel sosun hazırlanması için krema, tereyağı ve esmer şeker küçük bir tavaya koyulur.
Tereyağı ve şeker eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır ve baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve Kikkoman doğal fermente soya sosu içine karıştırılır.
Nugatın hazırlanması için tozşeker 3 – 4 yemek kaşığı suyla tavaya koyulur. Tozşekeri eriyene kadar kısık ateşte ısıtılır, daha sonra baloncuklar oluşana kadar kaynatılır. Eriyen şeker altın rengini alana kadar karıştırmadan beklenir. Ocaktan alınan karamel, üzerine yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dikkatlice koyulur. Üzerine kavrulmuş fındik serpilir ve soğumaya bırakılır. Nugatı, tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp çıtır garnitür olarak kullanabilirsiniz. Dondurmanın, kâsede hazırlanması: kâseye önce biraz karamel sos dökülürr, dondurma ve pasta parçacıkları sırayla üstüste yerleştirilir, nugatla süslenir. Hemen servis edilir!
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 8 top vanilyalı dondurma
- 1 adet çikolatalı browni veya çikolatalı muffin, küçük parçalara bölünmüş
Karamel sos için:
- 75 ml yağlı krema
- 75 g tereyağı
- 50 g esmer şeker
- 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
Nugat için:
- 150 g tozşeker
- 1-2 yemek kaşığı kıyılmış fındık