Ara
filtre
Karabiberli Barbekü Tavuk Kanadı
Bookmark
75 / 317

Karabiberli Barbekü Tavuk Kanadı

Baharatlı misket limonu, Kikkoman soya sosu ve paprika karışımında marine edilmiş lezzetli barbekü tavuk kanatları. Acılı yoğurt soslu, barbekü sebzeli kuskusla birlikte servis edin.

Karabiberli Barbekü Tavuk Kanadı
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 180 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
3612 kJ / 864 kcal
Yağ: 49.3 g
protein: 49.5 g
karbonhidratlar: 49.5 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 kg tavuk kanadı
  • Tuz

Marine sosu için:

  • 1 organik misket limonu
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Paprika (tatlı)
  • Acı toz biber

Sebzeli kuskus ve acılı yoğurt için:

Hazırlık

Tavuk kanatlarını yaklaşık 20 dk. tuzlu suda haşlayın. Süzün ve biraz soğumaya bırakın. Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak marineyi hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Misket limonu kabuğu ve suyu, soya sosu, susam yağı ve zeytinyağı, sarımsak, karabiber, paprika ve acı toz biberi bir kâsede karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla tavuk kanatlarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar 2-3 saat arası buzdolabında bekletin.

Paketin üstünde yazan talimatlara göre kuskusu hazırlayın. Biberiyeyi yıkayın. Patlıcan, kabak ve domatesleri yıkayın. Patlıcan ve kabağın başlarını kestikten sonra doğrayın. Soğanı soyun ve şeritler hâlinde kesin. Teriyaki sosu, yağı ve karabiberi karıştırın, sonra patlıcanı, kabağı, domatesleri, soğanı ve biberiyeyi ekleyip tekrar karıştırın.

Dip sos için yoğurt ve ketçabı karıştırın, acı toz biber ve soya sosu ile tatlandırın.

Tavuk kanatlarını barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). Kanatlar için 10-20 dk., sebzeler için 10-15 dk. pişirin. Kuskusu ve sebzeleri güzel bir sunumla tabağa yerleştirin ve acılı yoğurt ile süsleyin. Tavuk kanatlarının yanında servis edin.

İpucu: Tavuk kanatlarını önceden tuzlu suda pişirmek, barbeküde pişme süresini önemli ölçüde kısaltır, kanatların sulu ve lezzetli olmasını sağlar.

Marine sosu, tavuk baget ve butla da çok iyi gider.

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Marine zaman: 180 dakika
Pişirme süresi 25 dakika
3612 kJ / 864 kcal
Yağ: 49.3 g
protein: 49.5 g
karbonhidratlar: 49.5 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 2 kg tavuk kanadı
  • Tuz

Marine sosu için:

  • 1 organik misket limonu
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Paprika (tatlı)
  • Acı toz biber

Sebzeli kuskus ve acılı yoğurt için: