
Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları

Malzemeler 4 porsiyon
- 500 g tavuk budu (kemiksiz)
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 30 ml beyaz şarap (tatlı)
- bir yumurtanın beyazı
- biraz patates unu
- kızartma yağı
- ¼ demet taze maydanoz
- 1 limon
Hazırlık
Tavuk budu, yaklaşık 3 cm küpler şeklinde doğranıp zencefil, doğal fermente soya sosu ve beyaz şarapla birlikte buzdolabı poşetine konulur. Malzemeler, parmak uçlarıyla poşetin dışından karıştırılır. Tavuk eti, yaklaşık 20-30 dakika poşette bekletildikten sonra çıkartılır ve dikkatlice bastırarak kurulanır. Bir kabın içinde hafif çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılır ve patates ununa bulanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp (170-180°C) tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar 3 – 4 dakika kızartılır. Pişen tavuk parçaları tabağa alınır ve limon ve maydanozla süslenir. Yemeden önce etin üzerine biraz taze limon sıkılabilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 500 g tavuk budu (kemiksiz)
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 30 ml beyaz şarap (tatlı)
- bir yumurtanın beyazı
- biraz patates unu
- kızartma yağı
- ¼ demet taze maydanoz
- 1 limon