Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
Ara
filtre
Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
Bookmark
158 / 317

Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları

Kara age – Soya Sosunda Marine Edilmiş Tavuk Parçaları
zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Marine zaman: 25 dakika
1943 kJ / 464 kcal
Yağ: 30.1 g
protein: 37.5 g
karbonhidratlar: 6.3 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 500 g tavuk budu (kemiksiz)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 30 ml beyaz şarap (tatlı)
  • bir yumurtanın beyazı
  • biraz patates unu
  • kızartma yağı
  • ¼ demet taze maydanoz
  • 1 limon

Hazırlık

Tavuk budu, yaklaşık 3 cm küpler şeklinde doğranıp zencefil, doğal fermente soya sosu ve beyaz şarapla birlikte buzdolabı poşetine konulur. Malzemeler, parmak uçlarıyla poşetin dışından karıştırılır. Tavuk eti, yaklaşık 20-30 dakika poşette bekletildikten sonra çıkartılır ve dikkatlice bastırarak kurulanır. Bir kabın içinde hafif çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılır ve patates ununa bulanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp (170-180°C) tavuk parçaları çıtır çıtır olana kadar 3 – 4 dakika kızartılır. Pişen tavuk parçaları tabağa alınır ve limon ve maydanozla süslenir. Yemeden önce etin üzerine biraz taze limon sıkılabilir.  

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 45 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Marine zaman: 25 dakika
1943 kJ / 464 kcal
Yağ: 30.1 g
protein: 37.5 g
karbonhidratlar: 6.3 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 500 g tavuk budu (kemiksiz)
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 30 ml beyaz şarap (tatlı)
  • bir yumurtanın beyazı
  • biraz patates unu
  • kızartma yağı
  • ¼ demet taze maydanoz
  • 1 limon