Japon Usulü Mantar Soslu Kızarmış Pırasa
Ara
filtre
Japon Usulü Mantar Soslu Kızarmış Pırasa
Bookmark
9 / 78

Japon Usulü Mantar Soslu Kızarmış Pırasa

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 365 kJ / 87 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • her biri 100'er gram shiitake mantarı, kral istiridye mantarı ve mantar
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 ml tatlı beyaz şarap
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 adet pırasa
  • Tuz
  • 1 elma
  • Sansyo biber (alternatif olarak karabiber)
  • frenk soğanı halkaları

Hazırlık

Mantarlar temizlenir ve ince doğranır. Bir tencerede 1 çorba kaşığı bitkisel yağ ısıtılır ve mantarlar biraz kavrulur, soya sosu ve şarap ilave edilir, şeker eklenir ve hafif koyulaşana kadar kaynamaya bırakılır. Nişasta biraz suyla karıştırılır, sosun koyulaşması için karıştırılıp susam yağıyla tatlandırılır.

Pırasa yıkanır, temizlenir ve geniş, çapraz dilimler halinde doğranır. Bir tavada kalan yağ ısıtılır, pırasa dilimleri her iki taraftan kızartılıp tuzlanır. Elma yıkanır, ikiye bölünür, çekirdek kısmı çıkartılır ve çok ince şeritler halinde doğranır.

Kızarmış pırasa Japon usulü mantar sosu servise hazırlanır, üzerine sansyo biber serpilir ve elma dilimi ve frenk soğanı ile süsledikten sonra servis yapılır.

Malzemeler 10 bölümleri için

  • her biri 100'er gram shiitake mantarı, kral istiridye mantarı ve mantar
  • 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 100 ml tatlı beyaz şarap
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 adet pırasa
  • Tuz
  • 1 elma
  • Sansyo biber (alternatif olarak karabiber)
  • frenk soğanı halkaları