Japon Usulü Gazpacho
Ara
filtre
Japon Usulü Gazpacho
Bookmark
30 / 78

Japon Usulü Gazpacho

Hazırlanma zamanı: 25 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 268 kJ / 64 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

Gazpacho için:

  • 300 g olgun domates
  • 200 g Datterino domates
  • 40 g kırmızı biber
  • 20 g kereviz
  • 40 g salatalık (çekirdeksiz)
  • 20 g soğan, soyulmuş
  • 1 dilim glütensiz baget, kabuğu ayrılmış
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml maden suyu
  • 40 ml zeytinyağı
  • 30 ml brendi sirkesi
  • 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • toz kimyon

Üst malzeme için:

  • her biri 20'şer gram kırmızı ve sarı biber
  • 20 g kereviz
  • 20 g salatalık

Hazırlık

Gazpacho için kereviz ve salatalık soyulur ve domates, biber, soğan ve baget ile iri parçalara doğranır. Sarımsak soyulur ve iri doğranır.

Doğranan malzemelerin yarısı maden suyu, yağ ve sirke ile püre haline getirilir. Doğranmış sebzelerin geri kalanı ilave edilir, ince püre haline getirilir ve gazpacho soya sosu, tuz, şeker ve kimyonla tatlandırılır. (Gazpacho çok koyu ise, bir miktar maden suyu eklenir).

Üst malzeme için biber, kereviz ve salatalık çok ince küpler halinde doğranır. Gazpacho bardaklara doldurulur, üst malzeme ile birlikte isteğe göre kızarmış ekmek ile servis yapılır.

Malzemeler 10 bölümleri için

Gazpacho için:

  • 300 g olgun domates
  • 200 g Datterino domates
  • 40 g kırmızı biber
  • 20 g kereviz
  • 40 g salatalık (çekirdeksiz)
  • 20 g soğan, soyulmuş
  • 1 dilim glütensiz baget, kabuğu ayrılmış
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml maden suyu
  • 40 ml zeytinyağı
  • 30 ml brendi sirkesi
  • 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • toz kimyon

Üst malzeme için:

  • her biri 20'şer gram kırmızı ve sarı biber
  • 20 g kereviz
  • 20 g salatalık