
Japon Usulü Gazpacho

Malzemeler 10 porsiyon
Gazpacho için:
- 300 g olgun domates
- 200 g Datterino domates
- 40 g kırmızı biber
- 20 g kereviz
- 40 g salatalık (çekirdeksiz)
- 20 g soğan, soyulmuş
- 1 dilim glütensiz baget, kabuğu ayrılmış
- 1 diş sarımsak
- 100 ml maden suyu
- 40 ml zeytinyağı
- 30 ml brendi sirkesi
- 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- toz kimyon
Üst malzeme için:
- her biri 20'şer gram kırmızı ve sarı biber
- 20 g kereviz
- 20 g salatalık
Hazırlık
Gazpacho için kereviz ve salatalık soyulur ve domates, biber, soğan ve baget ile iri parçalara doğranır. Sarımsak soyulur ve iri doğranır.
Doğranan malzemelerin yarısı maden suyu, yağ ve sirke ile püre haline getirilir. Doğranmış sebzelerin geri kalanı ilave edilir, ince püre haline getirilir ve gazpacho soya sosu, tuz, şeker ve kimyonla tatlandırılır. (Gazpacho çok koyu ise, bir miktar maden suyu eklenir).
Üst malzeme için biber, kereviz ve salatalık çok ince küpler halinde doğranır. Gazpacho bardaklara doldurulur, üst malzeme ile birlikte isteğe göre kızarmış ekmek ile servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 10 porsiyon
Gazpacho için:
- 300 g olgun domates
- 200 g Datterino domates
- 40 g kırmızı biber
- 20 g kereviz
- 40 g salatalık (çekirdeksiz)
- 20 g soğan, soyulmuş
- 1 dilim glütensiz baget, kabuğu ayrılmış
- 1 diş sarımsak
- 100 ml maden suyu
- 40 ml zeytinyağı
- 30 ml brendi sirkesi
- 40 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- toz kimyon
Üst malzeme için:
- her biri 20'şer gram kırmızı ve sarı biber
- 20 g kereviz
- 20 g salatalık