Japon Soslu Kızarmış Patlıcan
Ara
filtre
Japon Soslu Kızarmış Patlıcan
Bookmark
170 / 348

Japon Soslu Kızarmış Patlıcan

Japon Soslu Kızarmış Patlıcan
487 kJ / 117 kcal
gres: 1.9 g
protein: 4.5 g
karbonhidratlar: 17.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3-4 yaprak frenk soğanı
  • 10 g zencefil
  • 80 g beyaz turp
  • 1 patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
  • 200 ml balık bulyon veya Dashi 
  • 25 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 25 ml beyaz şarap (güzel)
  • 1 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • Kırmızı biber iplikleri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Beyaz pırasa ince doğranır, akan suyun altında yıkanır ve suyu sıkılır. Frenk soğanı, ince ince doğranır. Turp ve zencefil püre haline getirilir ve suyu sıkılır.

Patlıcan, lokma büyüklüğünde doğranır ve yağlanmış tavada hafif kızartılır. Daha sonra yağın süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alınır. Balık bulyon, beyaz şarap, şeker ve Kikkoman doğal fermente soya sosu bir tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır. Patlıcan parçaları tabak üzerine yerleştirilip turp ve zencefil püresi, biber iplikleri ve frenk soğanı ile süslenir. Yanına biraz sos eklenir.

İpucu: Vejetaryen usulü pişirmek için, balık bulyon yerine sebze suyu kullanabilirsiniz. Glutensiz versiyon için Kikkoman glutensiz doğal fermente soya sosu Tamari kullanın.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

487 kJ / 117 kcal
gres: 1.9 g
protein: 4.5 g
karbonhidratlar: 17.8 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 3-4 yaprak frenk soğanı
  • 10 g zencefil
  • 80 g beyaz turp
  • 1 patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
  • 200 ml balık bulyon veya Dashi 
  • 25 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 25 ml beyaz şarap (güzel)
  • 1 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • Kırmızı biber iplikleri

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.