Ara
filtre
Bookmark
66 / 78

Izgara Teriyaki Ahtapot

Hazırlanma zamanı: 50 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 925 kJ / 221 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 10 ahtapot kolu
  • yaklaşık 200 ml Kikkoman Teriyaki Marine (ahtapot ağırlığının %10'u)
  • 400 g küçük patates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, kurutulmuş
  • 1 adet limon
  • 2-3 dal maydanoz

Hazırlık

Ahtapot kolları, Teriyaki Marine sos ile bir derin dondurucu torbasına konulur, marine sos iyice dağıtılır, hava sızdırmaz şekilde kapatılır ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletilir. Patatesler temizlenir, ikiye bölünür ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika haşlanır.

Yağ bir tavada ısıtılır, patatesler kavrulur ve bir kenara alınır. Marine edilmiş ahtapot kolları çıkartılır ve ızgarada veya ızgara tavada pişirilir.

Patatesler ve ızgara teriyaki ahtapotu servise hazırlanır, üzerine kekik serpilir, limon ve maydanozla süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 10 ahtapot kolu
  • yaklaşık 200 ml Kikkoman Teriyaki Marine (ahtapot ağırlığının %10'u)
  • 400 g küçük patates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, kurutulmuş
  • 1 adet limon
  • 2-3 dal maydanoz