
Ispanak dolgulu mantarlar
Ispanaklı mantarlar, ızgarada mükemmel hazırlanmış vejetaryen yemeği Izgarada ıspanak dolgulu mantar Bugün KIKKOMAN size bu vejetaryen klasiğini, KIKKOMAN soya sosu ile mükemmel şekilde baharatlayarak ızgarada nasıl hazırlayacağınızı gösteriyor. Misafirlerinizi şımartmanın en güzel yolu yerli mantarların tadıdır.

Malzemeler 4 porsiyon
- 8 iri mantar
- 50g ıspanak yaprağı
- 1 kırmızı biber
- 1 kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
- Taze çekilmiş beyaz biber
- 75g otlu krem peynir
Ayrıca:
- ızgara teli
Hazırlık
- Mantarları fırçalayarak temizleyin (yıkamayın). Saplarını çevirerek çıkarın ve bir kenara ayırın. Ispanağı yıkayın, kurulayın ve ince dilimler halinde kesin. Biberi yıkayın, ikiye kesin, tohumlarını ayıklayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.
- Sıcak ızgara üzerindeki tavada erittiğiniz tereyağına soğanları ekleyip kavurun. Mantar saplarını, ıspanak ve biberi ekleyip karıştırın. KIKKOMAN soya sosu ve biberle tatlandırın.
- Sebzeleri biraz soğumaya bırakın. Sonra otlu krem peyniri ekleyip karıştırın. Tadına bakın ve gerekirse biraz daha biber ekleyin. Sebze karışımını mantarların içine doldurun.
- Telin üzerine yerleştirdiğiniz mantarları dolaylı ateşte 10–15 dakika (ölçüye göre) ızgara edin.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 8 iri mantar
- 50g ıspanak yaprağı
- 1 kırmızı biber
- 1 kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
- Taze çekilmiş beyaz biber
- 75g otlu krem peynir
Ayrıca:
- ızgara teli