
67 / 339
İncir Hardal Soslu Bonfile
Doğal fermente soya sosu
Teriyaki Marine
Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
Ana Yemekler
Et
Patatesler
Evdeki Kutlamalarınız için Tarifler
Kış mutfağı

zaman
50 dakika
Hazırlanma zamanı:
50 dakika
3419 kJ / 817 kcal
gres:
37.4 g
protein:
43.9 g
karbonhidratlar:
74.5 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 600 g unumsu patates
- 1 yumurta sarısı
- yakl. 150 g un
- 7 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
- Muskat, öğütülmüş
- 1 adet yumurta
- yakl. 60 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- yakl. 5 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 4 adet fileto biftek (her biri yakl. 150 g)
- 1/2 tatlı kaşığı renkli, iri öğütülmüş karabiber
- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
- 200 ml krema
- 2-3 yemek kaşığı incir hardalı
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
Hazırlık
- Patatesler soyulur, yıkanır ve bir tencerede (ø 24 cm) bol suda yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Patatesler, patates presinden geçirilir, yumurta sarısı ve unla karıştırılıp muskat ve 3 yemek kaşığı kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos ile baharatlandırılır. Patates karışımı küçük yuvarlak köfteler haline getirilir, önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa batırılır ve küçük bir tencerede (ø 20 cm) yaklaşık 5 yemek kaşığı kızgın yağda altın rengi alana kadar porsiyonlar halinde kızartılır.
- Biftekler kurulanır. Kalan Teriyaki sos, karabiber ve hardal tohumları karıştırılır, fırça yardımıyla bifteklerin üzerine sürülür ve kısa bir süre marine edilir. Bu marinat, ete kızartma sırasında güzel bir parlaklık verir ve kızartma rengini yoğunlaştırır.
- Biftekler, bir tavada (ø 26 cm) kalan, sıcak yağda istenen şekilde kızartılır. Çıkarılır ve sıcak tutulur. Krema ve incir hardalı kızartma yağına ilave edilir, kaynatılırve bir miktar çekmesi sağlanır. Daha sonra soya sosu ve karabiber ile tatlandırılır.
- Biftekler, sos ve patates köfteleri ile servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
50 dakika
Hazırlanma zamanı:
50 dakika
3419 kJ / 817 kcal
gres:
37.4 g
protein:
43.9 g
karbonhidratlar:
74.5 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 600 g unumsu patates
- 1 yumurta sarısı
- yakl. 150 g un
- 7 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş sarımsaklı Teriyaki sos
- Muskat, öğütülmüş
- 1 adet yumurta
- yakl. 60 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- yakl. 5 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 4 adet fileto biftek (her biri yakl. 150 g)
- 1/2 tatlı kaşığı renkli, iri öğütülmüş karabiber
- 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
- 200 ml krema
- 2-3 yemek kaşığı incir hardalı
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu