Ara
filtre
Hindi Tsukune Şişleri
Bookmark
227 / 339

Hindi Tsukune Şişleri

Hindi Tsukune Şişleri
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Marine zaman: 30 dakika
992 kJ / 237 kcal
gres: 7.2 g
protein: 26.7 g
karbonhidratlar: 15.5 g
doymuş yağ: 2 g
diyet lifi: 0.3 g
toplam şeker: 3.6 g
sodyum: 2.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

Tsukune için:

  • 500 g hindi budu kıyması
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış veya rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2½ yemek kaşığı nişasta

Soya glazür için:

  • 50 ml soya sosu
  • 50 ml Mirin
  • 25 ml Sake (veya sek tatlı şarap)
  • 25 ml su
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Garnitür için:

  • İnce doğranmış taze soğan

Yağlamak için sıvı yağ

Ayrıca 12 adet orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak

Hazırlık

Çöp şişler en az 30 dakika soğuk suda bekletilir, böylece ızgara altında yanmazlar.

Soya glazür için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır ve miktar yarı yarıya azalıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Bu arada, tsukune için malzemeler büyük bir kaseye alınır. Tüm malzemeler eşit şekilde karışana kadar temiz ellerle iyice karıştırılır. Yaklaşık 24 tane mini köfte yuvarlanır. Sertleşmeleri için 30 dakika soğutulur.

Izgara önceden iyice ısıtılır. Her ıslanmış şişe iki veya üç köfte çekilir (şişlerin boyutuna bağlı olarak) ve yağlı bir fırın tepsisine yerleştirilir.

Şişler 10-15 dakika ızgara yapılır, birkaç dakikada bir çevrilir ve altın sarısı olana kadar bolca glazür sürülür. Servis yapmadan önce üzerine taze soğan serpilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 20 dakika
Marine zaman: 30 dakika
992 kJ / 237 kcal
gres: 7.2 g
protein: 26.7 g
karbonhidratlar: 15.5 g
doymuş yağ: 2 g
diyet lifi: 0.3 g
toplam şeker: 3.6 g
sodyum: 2.6 g

Malzemeler 4 porsiyon

Tsukune için:

  • 500 g hindi budu kıyması
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 taze soğan, ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış veya rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2½ yemek kaşığı nişasta

Soya glazür için:

  • 50 ml soya sosu
  • 50 ml Mirin
  • 25 ml Sake (veya sek tatlı şarap)
  • 25 ml su
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Garnitür için:

  • İnce doğranmış taze soğan

Yağlamak için sıvı yağ

Ayrıca 12 adet orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak