
Hindi Tsukune Şişleri

Malzemeler 4 porsiyon
Tsukune için:
- 500 g hindi budu kıyması
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 3 taze soğan, ince kıyılmış
- 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış veya rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2½ yemek kaşığı nişasta
Soya glazür için:
- 50 ml soya sosu
- 50 ml Mirin
- 25 ml Sake (veya sek tatlı şarap)
- 25 ml su
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
Garnitür için:
- İnce doğranmış taze soğan
Yağlamak için sıvı yağ
Ayrıca 12 adet orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak
Hazırlık
Çöp şişler en az 30 dakika soğuk suda bekletilir, böylece ızgara altında yanmazlar.
Soya glazür için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır ve miktar yarı yarıya azalıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Bu arada, tsukune için malzemeler büyük bir kaseye alınır. Tüm malzemeler eşit şekilde karışana kadar temiz ellerle iyice karıştırılır. Yaklaşık 24 tane mini köfte yuvarlanır. Sertleşmeleri için 30 dakika soğutulur.
Izgara önceden iyice ısıtılır. Her ıslanmış şişe iki veya üç köfte çekilir (şişlerin boyutuna bağlı olarak) ve yağlı bir fırın tepsisine yerleştirilir.
Şişler 10-15 dakika ızgara yapılır, birkaç dakikada bir çevrilir ve altın sarısı olana kadar bolca glazür sürülür. Servis yapmadan önce üzerine taze soğan serpilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
Tsukune için:
- 500 g hindi budu kıyması
- 2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 3 taze soğan, ince kıyılmış
- 1 tatlı kaşığı zencefil, ince doğranmış veya rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2½ yemek kaşığı nişasta
Soya glazür için:
- 50 ml soya sosu
- 50 ml Mirin
- 25 ml Sake (veya sek tatlı şarap)
- 25 ml su
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
Garnitür için:
- İnce doğranmış taze soğan
Yağlamak için sıvı yağ
Ayrıca 12 adet orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak