Hellim Peynirli Makarnalı Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 25 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
40 gr
makarna (örn. burgu)
60 gr
kırmızı pancar (vakumlu)
2 tatlı kaşığı
susam yağı
3 yemek kaşığı
kırmızı pancar suyu
70 gr
yeşil fasulye
3 yemek kaşığı
40 gr
şeker bezelye
100 gr
hellim peyniri
1 ½ tatlı kaşığı
orta acılı hardal
Taze çekilmiş karabiber
1 
küçük parça karpuz (yakl. 100 g, kabuksuz)
1 tatlı kaşığı
ayçiçeği çekirdeği

Hazırlanış

Adım 1

Makarna, paket talimatlarına göre hazırlanır. Kırmızı pancar küçük küpler halinde doğranır. 1 tatlı kaşığı yağ, pancar, pancar suyu ve soya sosuyla karıştırılır. Makarna eklenir ve yoğun kırmızı renk alana kadar karıştırılır.

Adım 2

Bu sırada fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, kaynar suda yaklaşık 10-15 dakika haşlanır, şoklanır ve 1 yemek kaşığı Ponzu Limonlu ile karıştırılır. Şeker bezelyeleri yıkanır ve ikiye bölünür. Hellim peyniri küp küp doğranıp kalan ısıtılmış yağda şeker bezelyeleri ile birlikte yaklaşık 5 dakika kızartılır ve çıkarılır.

Adım 3

Kızartma yağına 5 yemek kaşığı su, kalan Ponzu Limonlu soya sosu ve hardal eklenir, biraz suyunu çekene kadar kaynatılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur.

Adım 4

Karpuz lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Malzemeler bir bento kutusu/beslenme çantasına yerleştirilir, ayçiçeği çekirdekleri serpiştirilir, küçük sos paketi yanına eklenir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Recept-ID: 657

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Makarna, paket talimatlarına göre hazırlanır. Kırmızı pancar küçük küpler halinde doğranır. 1 tatlı kaşığı yağ, pancar, pancar suyu ve soya sosuyla karıştırılır. Makarna eklenir ve yoğun kırmızı renk alana kadar karıştırılır.

Bu sırada fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, kaynar suda yaklaşık 10-15 dakika haşlanır, şoklanır ve 1 yemek kaşığı Ponzu Limonlu ile karıştırılır. Şeker bezelyeleri yıkanır ve ikiye bölünür. Hellim peyniri küp küp doğranıp kalan ısıtılmış yağda şeker bezelyeleri ile birlikte yaklaşık 5 dakika kızartılır ve çıkarılır.

Kızartma yağına 5 yemek kaşığı su, kalan Ponzu Limonlu soya sosu ve hardal eklenir, biraz suyunu çekene kadar kaynatılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur.

Karpuz lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Malzemeler bir bento kutusu/beslenme çantasına yerleştirilir, ayçiçeği çekirdekleri serpiştirilir, küçük sos paketi yanına eklenir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.