Hellim Peynirli Makarnalı Sebzeli Bento Kutusu
Ara
filtre
Hellim Peynirli Makarnalı Sebzeli Bento Kutusu
Bookmark
177 / 288

Hellim Peynirli Makarnalı Sebzeli Bento Kutusu

Hellim Peynirli Makarnalı Sebzeli Bento Kutusu
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
3226 kJ / 771 kcal
gres: 40.1 g
protein: 36.8 g
karbonhidratlar: 63.0 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 40 g makarna (örn. burgu)
  • 60 g kırmızı pancar (vakumlu)
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 yemek kaşığı kırmızı pancar suyu
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 70 g yeşil fasulye
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 40 g şeker bezelye
  • 100 g hellim peyniri
  • 1-2 tatlı kaşığı orta acılı hardal
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 küçük parça karpuz (yakl. 100 g, kabuksuz)
  • 1 küçük paket Kikkoman az tuzlu soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği çekirdeği

Hazırlık

  1. Makarna, paket talimatlarına göre hazırlanır. Kırmızı pancar küçük küpler halinde doğranır. 1 tatlı kaşığı yağ, pancar, pancar suyu ve soya sosuyla karıştırılır. Makarna eklenir ve yoğun kırmızı renk alana kadar karıştırılır.
  2. Bu sırada fasulyeler yıkanır, uçları kesilir, kaynar suda yaklaşık 10-15 dakika haşlanır, şoklanır ve 1 yemek kaşığı Ponzu Limonlu ile karıştırılır. Şeker bezelyeleri yıkanır ve ikiye bölünür. Hellim peyniri küp küp doğranıp kalan ısıtılmış yağda şeker bezelyeleri ile birlikte yaklaşık 5 dakika kızartılır ve çıkarılır.
  3. Kızartma yağına 5 yemek kaşığı su, kalan Ponzu Limonlu soya sosu ve hardal eklenir, biraz suyunu çekene kadar kaynatılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur.
  4. Karpuz lokma büyüklüğünde parçalara doğranır. Malzemeler bir bento kutusu/beslenme çantasına yerleştirilir, ayçiçeği çekirdekleri serpiştirilir, küçük sos paketi yanına eklenir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.
zaman 25 dakika
Hazırlanma zamanı: 25 dakika
3226 kJ / 771 kcal
gres: 40.1 g
protein: 36.8 g
karbonhidratlar: 63.0 g

Malzemeler 1 porsiyon

  • 40 g makarna (örn. burgu)
  • 60 g kırmızı pancar (vakumlu)
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı
  • 3 yemek kaşığı kırmızı pancar suyu
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 70 g yeşil fasulye
  • 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
  • 40 g şeker bezelye
  • 100 g hellim peyniri
  • 1-2 tatlı kaşığı orta acılı hardal
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 küçük parça karpuz (yakl. 100 g, kabuksuz)
  • 1 küçük paket Kikkoman az tuzlu soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği çekirdeği