Hasselback Balkabağı

toplam süre 60 dak.
15 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
büyük balkabağı
2 
diş sarımsak
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
4 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
1 ½ tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
Taze çekilmiş karabiber
1 
Bir miktar taze tere
Besin değerleri (porsiyon başı): 666 kJ  /  159 kcal
11,7 gr Yağ
4,5 gr Protein
8,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Balkabağı soyulur, kalınlaşmış ucu ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, balkabağı tekrar birleştirilir ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balkabağına yaklaşık 2-3 mm'lik bir mesafe ile birkaç kez kesik atılır, ancak tam olarak kesilmez.

Adım 2

Sarımsaklar soyulur, ezilir, yağ, ponzu, şurup ve zencefille karıştırılır ve toz biberle tatlandırılır. Marine sosun yarısı fırça yardımıyla balkabağına sürülür, bu sırada kesiklerin de ıslandığından emin olun. Balkabağı önceden ısıtılmış fırında 180° C'de (fanlı fırın: 160° C) 40-45 dakika pişirilir, ara sıra marine sosun kalanı fırça ile sürülür.

Adım 3

Balkabağı, servis tabağına alınır ve üzerine tepside kalan pişirme suyu gezdirilir. Taze tere doğranır, Hasselback Balkabağı üzerine serpilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 153

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Balkabağı soyulur, kalınlaşmış ucu ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır, balkabağı tekrar birleştirilir ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Balkabağına yaklaşık 2-3 mm'lik bir mesafe ile birkaç kez kesik atılır, ancak tam olarak kesilmez.

Sarımsaklar soyulur, ezilir, yağ, ponzu, şurup ve zencefille karıştırılır ve toz biberle tatlandırılır. Marine sosun yarısı fırça yardımıyla balkabağına sürülür, bu sırada kesiklerin de ıslandığından emin olun. Balkabağı önceden ısıtılmış fırında 180° C'de (fanlı fırın: 160° C) 40-45 dakika pişirilir, ara sıra marine sosun kalanı fırça ile sürülür.

Balkabağı, servis tabağına alınır ve üzerine tepside kalan pişirme suyu gezdirilir. Taze tere doğranır, Hasselback Balkabağı üzerine serpilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.