
Hardal ve Soya Soslu Rigatoni Tavuk Salatası
Malzemeler 4 bölümleri için
Salata sosu için:
- 50 ml portakal suyu
- 80 g taneli hardal (örn. Maille markasından)
- *50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 100 ml zeytinyağı
- Taze çekilmiş beyaz biber
- Şeker
Salata için:
- 240 g rigatoni makarna
- 1 tavuk göğsü filetosu (yaklaşık 180 g)
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 1 küçük brokoli (yakl. 200 g)
- 1 portakal
- 160 g sarı ve kırmızı kiraz domates (yakl. 16 adet)
- Bir avuç küçük yapraklı ıspanak (yakl. 20 g)
- 12 adet zeytin (yakl. 60 g)
*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.
Hazırlık
1. Salata sosu için portakal suyu kaynatılır ve yarı yarıya azalana kadar pişirilir. Hardal, soya sosu ve yağ ile karıştırılıp taze çekilmiş biber ve şekerle tatlandırılır.
2. Salata için Rigatoni makarna paket talimatlarına göre pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tavuk göğsü filetosu yıkanır, yatay olarak ortadan kesilir, kurulanır, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dk. buharda pişirilir, soğumaya bırakılır ve tavuk eti lifleri boyunca ince ince "kopartılır".
3. Brokoli küçük parçalara ayrılır, yıkanır, kısa süre kaynar suda haşlanır ve buzlu veya soğuk su dolu kaba atılır. Portakal soyulur ve meyveli kısmından filetolar çıkartılır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Ispanak yıkanır ve kurulanır.
4. Rigatoni, brokoli, portakal filetoları, domates, ıspanak ve zeytinler salata sosunun yaklaşık ¾ ü ile karıştırılır ve tabaklara pay edilir. Üstüne tavuk eti yerleştirilir, üzerine salata sosunun geri kalanı gezdirilir ve servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 bölümleri için
Salata sosu için:
- 50 ml portakal suyu
- 80 g taneli hardal (örn. Maille markasından)
- *50 ml Kikkoman doğal fermente soya sosu
- 100 ml zeytinyağı
- Taze çekilmiş beyaz biber
- Şeker
Salata için:
- 240 g rigatoni makarna
- 1 tavuk göğsü filetosu (yaklaşık 180 g)
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 1 küçük brokoli (yakl. 200 g)
- 1 portakal
- 160 g sarı ve kırmızı kiraz domates (yakl. 16 adet)
- Bir avuç küçük yapraklı ıspanak (yakl. 20 g)
- 12 adet zeytin (yakl. 60 g)
*Alternatif olarak, Kikkoman Tamari glutensiz soya sosu veya Kikkoman organik soya sosu kullanabilirsiniz.