Hardal soslu tavuk baget

toplam süre 190 dak.
20 dak. hazırlık süresi
120 dak. marine süresi
50 dak. pişme süresi

Baharatlı ızgara tavuk bagetleri. Kikkoman soya soslu ızgara tavuk lolipopları. Kikkoman soya sosunun zengin aromaları marineyi mükemmel bir şekilde tatlandırır. Aynı zamanda tavuk lolipoplarının mükemmel şekilde kızarırken sulu kalmasını sağlar. Misafirleriniz bu yumuşacık tavuk lolipoplara bayılacak.

Malzemeler

4 porsiyon
12 
tavuk baget
3 yemek kaşığı
Dijon hardalı
1 tatlı kaşığı
bitkisel yağ
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 demet
taze soğan
3 yemek kaşığı
susam
Besin değerleri (porsiyon başı): 1904 kJ  /  455 kcal
17 gr Yağ
3 gr Protein
2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk bagetlerin derilerini çıkarın ve kemik boyunca kıkırdakları kesin. Başparmağınız ve işaret parmağınızla eti dikkatle aşağı doğru itin. Böylece bagetleri açıkta kalan kemiklerinden tutabilirsiniz.

Adım 2

Hardal, yağ ve Kikkoman soya sosunu karıştırın. Sonra karışımı fırçayla bagetlere sürün. Uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin. Izgaradan yaklaşık 30 dakika önce bagetleri tuz ve karabiberle tatlandırın.

Adım 3

Izgarayı önceden 180–200 °C’de ısıtın. Bagetleri dolaylı ızgara alanına yerleştirip yaklaşık 50 dakika pişirin.

Adım 4

Bu esnada taze soğanları yıkayın ve doğrudan ateş üzerinde kavurun.

Adım 5

Izgara işlemi bitmeden hemen önce bagetlere tekrar fırçayla marine sosunu sürün ve üzerlerine susam serpin. Yanında kavrulmuş taze soğanlarla servis edin.

Recept-ID: 960

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk bagetlerin derilerini çıkarın ve kemik boyunca kıkırdakları kesin. Başparmağınız ve işaret parmağınızla eti dikkatle aşağı doğru itin. Böylece bagetleri açıkta kalan kemiklerinden tutabilirsiniz.

Hardal, yağ ve Kikkoman soya sosunu karıştırın. Sonra karışımı fırçayla bagetlere sürün. Uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin. Izgaradan yaklaşık 30 dakika önce bagetleri tuz ve karabiberle tatlandırın.

Izgarayı önceden 180–200 °C’de ısıtın. Bagetleri dolaylı ızgara alanına yerleştirip yaklaşık 50 dakika pişirin.

Bu esnada taze soğanları yıkayın ve doğrudan ateş üzerinde kavurun.

Izgara işlemi bitmeden hemen önce bagetlere tekrar fırçayla marine sosunu sürün ve üzerlerine susam serpin. Yanında kavrulmuş taze soğanlarla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Daha fazlasını keşfet

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.