
Hardal soslu tavuk baget
Izgaradan baharatlı bir marine içinde sulu tavuk lolipopları KIKKOMAN soya soslu ızgara tavuk lolipopları. KIKKOMAN soya sosunun zengin aromaları marineyi mükemmel bir şekilde tatlandırır. Aynı zamanda sulu tavuk lolipoplarının mükemmel şekilde kızarmasını sağlar. Süper yumuşak tavuk lolipopları misafirlerinizi büyüleyecek.

Malzemeler 4 porsiyon
- 12 tavuk baget
- 3 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 3 tatlı kaşığı susam
- 1 demet taze soğan
Hazırlık
- Tavuk bagetlerin derilerini çıkarın ve kemik boyunca kıkırdakları kesin. Başparmağınız ve işaret parmağınızla eti dikkatle aşağı doğru itin. Böylece bagetleri açıkta kalan kemiklerinden tutabilirsiniz.
- Hardal, yağ ve KIKKOMAN soya sosunu karıştırın. Sonra karışımı fırçayla bagetlere sürün. Uzun süre veya bir gece dinlendirip marine edin. Izgaradan yaklaşık 30 dakika önce tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Izgarayı önceden 180–200°C derecede ısıtın. Bagetleri dolaylı ızgara alanına yerleştirip yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Bu esnada taze soğanları yıkayın ve doğrudan ateş üzerinde kavurun.
- Izgara işlemi bitmeden hemen önce bagetlere tekrar fırçayla marine sosunu sürün ve üzerlerine susam serpin. Yanında kavrulmuş taze soğanlarla servis edin.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 12 tavuk baget
- 3 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 2 tatlı kaşığı KIKKOMAN soya sosu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 3 tatlı kaşığı susam
- 1 demet taze soğan