
96 / 339
Guacamoggets
Doğal fermente soya sosu
Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
Ana Yemekler
Vejetaryen
Bahar
Yaz mutfağı

zaman
40 dakika
Hazırlanma zamanı:
40 dakika
2116 kJ / 505 kcal
gres:
32.2 g
protein:
9.7 g
karbonhidratlar:
40.8 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 olgun avokado
- 2 ½ tatlı kaşığı limon suyu
- 1 ½ tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- ¾ tatlı kaşığı kişniş, ince doğranmış
- ¾ tatlı kaşığı tabasco
Pane kaplama harcı için:
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 80 g un
- Yakl. 120 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı
Hazırlık
- Soğan ve sarımsak soyulur, soğanlar küçük küpler halinde doğranır, sarımsak ince kıyılır. Avokadolar ikiye bölünür, çekirdeği ve meyve eti çıkartılır. Meyve eti güzelce ezilir, soğan, sarımsak, limon suyu, soya sosu ve kişniş ile iyice karıştırılır ve tabasco ile tatlandırılır. Avokado karışımı yaklaşık 2 cm kalınlığında pişirme kağıdı ile kaplı küçük bir pişirme kabına yayılır ve dondurulur.
- Pane kaplama harcı için yumurta soya sosuyla çırpılır. Dondurulmuş avokado karışımı yaklaşık 2x2 cm küpler halinde kesilir, önce un, sonra yumurta karışımına ve daha sonra panko ekmek kırıntısına bulanır. Pane edilmiş avokado parçaları 30 dakika daha dondurucuda bekletilir.
- Avokado küpleri çıtır çıtır olana kadar 2-3 dakika fritözde kızartılır ve isteğe göre tatlı biber sosu veya taze kremayla, biraz tabasco ile tatlandırarak servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
zaman
40 dakika
Hazırlanma zamanı:
40 dakika
2116 kJ / 505 kcal
gres:
32.2 g
protein:
9.7 g
karbonhidratlar:
40.8 g
Malzemeler 4 porsiyon
- 1 büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 olgun avokado
- 2 ½ tatlı kaşığı limon suyu
- 1 ½ tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- ¾ tatlı kaşığı kişniş, ince doğranmış
- ¾ tatlı kaşığı tabasco
Pane kaplama harcı için:
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
- Yakl. 80 g un
- Yakl. 120 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
- Fritöz için kızartma yağı