Ara
filtre
Fritözde Kızartılmış Gyoza
Bookmark
135 / 290

Fritözde Kızartılmış Gyoza

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 464 kJ / 111 kcal

Malzemeler 28 bölümleri için

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda – ev yapımı)

İç malzeme için:

  • 250 g (100 g + 150 g) karides, çiğ (kabuksuz)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 taze soğan
  • 5 Shiitake mantarı
  • 50 g su kestanesi (veya şalgam) (konserve)
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • Biraz beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker

 

  • Fritözde kızartmak için yağ

Hazırlık

  1. Bir mikserde 100 g karides ve mayonez püre haline getirilir. Kalan karidesler (150 g) küçük parçalara doğranır ve birkaç damla soya sosu ve susam yağı ile baharatlandırılır.
  2. Taze soğanlar temizlenir, yıkanır ve doğranır. Shiitake mantarlar yıkanır, temizlenir ve irice doğranır. Su kestaneleri de küçük parçalara doğranıp mısır unu ile karıştırılır.
  3. İç malzeme için gerekli tüm malzemeler bir kaseye koyulur ve iyice karıştırılır.
  4. Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, parmak ucu ile gyoza hamurunun kenarının yarısı hafifçe ıslatılır, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
  5. Bir tavada yağ ısıtılır (160-170°C), gyozalar çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartılır ve dip soslarla servis edilir. Gyozalar isteğe göre marul yaprağı, ikiye bölünmüş çeri domates ve altın çilekten oluşan bir yatağa yerleştirilir.

Dip Soslar:

1. Versiyon: 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 60 g mayonez, 2 yemek kaşığı domates ketçabı, birkaç damla Tabasco

2. Versiyon: 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu, 1 ½ tatlı kaşığı hardal

3. Versiyon: Kikkoman Ponzu Orange

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 28 bölümleri için

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda – ev yapımı)

İç malzeme için:

  • 250 g (100 g + 150 g) karides, çiğ (kabuksuz)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 taze soğan
  • 5 Shiitake mantarı
  • 50 g su kestanesi (veya şalgam) (konserve)
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • Biraz beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker

 

  • Fritözde kızartmak için yağ