Ara
filtre
Fritözde Kızartılmış Gyoza
Bookmark
216 / 288

Fritözde Kızartılmış Gyoza

Fritözde Kızartılmış Gyoza
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1856 kJ / 443 kcal
gres: 24.8 g
protein: 14.4 g
karbonhidratlar: 40.0 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • 250 g (100 g + 150 g) karides, çiğ (kabuksuz)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 taze soğan
  • 5 Shiitake mantarı
  • 50 g su kestanesi (veya sarı şalgam) (konserve)
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
  • Biraz beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Fritözde kızartmak için yağ

Hazırlık

  1. Bir mikserde 100 g karides ve mayonez püre haline getirilir. Kalan karidesler (150 g) küçük parçalara doğranır ve birkaç damla soya sosu ve susam yağı ile baharatlandırılır.
  2. Taze soğanlar temizlenir, yıkanır ve doğranır. Shiitake mantarlar yıkanır, temizlenir ve irice doğranır. Su kestaneleri de küçük parçalara doğranıp patates nişastası ile karıştırılır.
  3. İç malzeme için gerekli tüm malzemeler bir kaseye koyulur ve iyice karıştırılır.
  4. Gyoza hamurunun ortasına yaklaşık 15 g iç malzeme koyulur. Hafif ıslatılmış parmakla hamur kenarının yarısı nemlendirilir, hamur iç malzemenin üstüne kapatılır, kenarları katlanıp güzelce birbirine bastırılır.
  5. Bir kızartma tavasında yağ ısıtılır (160-170°C), gyozalar çıtır altın sarısı renk alana kadar kızartılır ve dip soslarla servis edilir. Gyozalar isteğe göre marul yaprağı, ikiye bölünmüş çeri domates ve altın çilekten oluşan bir yatağa yerleştirilir.

Dip Soslar:

1. Versiyon: 1 tatlı kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,60 g mayonez, 2 yemek kaşığı domates ketçabı, birkaç damla Tabasco

2. Versiyon: 3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu,1 ½ tatlı kaşığı hardal

3. Versiyon: Kikkoman Ponzu Orange

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1856 kJ / 443 kcal
gres: 24.8 g
protein: 14.4 g
karbonhidratlar: 40.0 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 paket gyoza hamuru (hazır gıda olarak)

İç malzeme için:

  • 250 g (100 g + 150 g) karides, çiğ (kabuksuz)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 2 taze soğan
  • 5 Shiitake mantarı
  • 50 g su kestanesi (veya sarı şalgam) (konserve)
  • 1 tatlı kaşığı patates nişastası
  • Biraz beyaz biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Fritözde kızartmak için yağ