Folyo'da Kızarmış Tereyağlı Mantar Karışımı
Ara
filtre
Folyo'da Kızarmış Tereyağlı Mantar Karışımı
Bookmark
293 / 339

Folyo'da Kızarmış Tereyağlı Mantar Karışımı

Folyo'da Kızarmış Tereyağlı Mantar Karışımı

Malzemeler 4 porsiyon

  • 100 g çeşitli mantar (Shimeji, Enoki, Eringi, istiridye mantar vb)
  • 4 adet Shiitake
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber
  • Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Mantarlar temizlenir. Shiitake başlarına, çapraz şekilde kesik atılır ve sapları kesilir. Büyük Shiitakeler ikiye bölünür. Diğer mantarlar çok iri değilse oldukları gibi bırakılır. Pişirme kağıdı, uygun büyüklükte bir parça alüminyum folyo üzerine yerleştirilir, üzerine biraz yumuşatılmış tereyağ sürülür. Mantarlar ve limon dilimleri üzerine konulur. Pişirme kağıdı ve folyo kapatılır. İki folyoya da birkaç küçük delik açılır ve 200 ° C'de 9-10 dakika pişirilir. Pişmiş mantarlara biraz limon suyu damlatılır, tekrar biraz tereyağı eklenir ve tuzu azaltılmış Kikkoman doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

  • 100 g çeşitli mantar (Shimeji, Enoki, Eringi, istiridye mantar vb)
  • 4 adet Shiitake
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap
  • Biraz tuz
  • Biraz karabiber
  • Kikkoman doğal fermente az tuzlu soya sosu

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.