Ara
filtre
Fıstık Kremalı Renkli Sebzeli Jöle
Bookmark
30 / 92

Fıstık Kremalı Renkli Sebzeli Jöle

Hazırlanma zamanı: 6 saat
Kalorifik değer (porsiyon başına: 316 kJ / 76 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

Sebze suyu için:

  • 5 adet kurutulmuş domates
  • 2-3 adet kurutulmuş shiitake mantarı
  • 1 parça Konbu (10 x 10 cm)
  • 1 küçük zencefil parçası
  • 120 g mantar
  • 100 g soğan, soyulmuş
  • 40 g pırasa
  • 20 g kereviz

Renkli jöle için:

  • 3-4 adet bebek mısırı
  • 3-4 bamya 
  • Tuz
  • 1/2 sarı biber
  • 2 adet domates
  • 10 g hazır jelatin tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Fıstık kreması için:

  • 6 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı krema

Hazırlık

Sebze suyu için domates, shiitake mantarı ve konbu 1,2 litre suya konulur, sebze suyu esası yaklaşık 2-3 saat bekletilir. Mantarlar temizlenir. Zencefil, soğan, pırasa ve kereviz soyulur ve ince dilimler halinde doğranır. Sebze suyu esası kaynatılır ve oluşan köpük kevgirle alınır. Doğranmış sebzeler eklenir ve yaklaşık 45 dakika düşük ateşte pişirilir. Sebze suyu ince bir elek ile süzülür ve bir kenara alınır. Shiitake mantarları yıkanır, kurutulmuş domatesle sıkılır ve küçük küpler halinde doğranır.

Renkli jöle için mısır ve bamya arka arkaya tuzlu suda haşlanır, dikkatlice kurulanır ve 5 mm genişliğinde dilimler halinde kesilir. Domateslereçapraz kesikler atılır, üzerine kaynar su dökülür, kabuğu soyulup ikiye bölünür, çekirdekli kısmı çıkartılır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Biber kesilir, ayıklanır ve kabuklu kısmı yukarı gelecek şekilde, pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında ızgara altında yaklaşık 4-6 dakika kadar kızartılır, buzlu suya batırılır, kabuğu soyulur ve küçük küpler şeklinde doğranır. 350 ml sebze suyu bir kenara alınır. Shiitake mantarları, mısır, bamya, kırmızı biber, kurutulmuş ve taze domatesler soğutulmuş et suyunun geri kalanına konulur ve buzdolabında 30-40 dakika kadar marine edilir.

Kenarda bekletilen sebze suyunun 300 ml'si kaynatılır, içerisine jelatin karıştırılır, şeker ve soya sosu ile tatlandırılır. Marine edilmiş sebzelerin suyu süzülür, kurulanır ve 10 küçük bardağa dağıtılır. Üzerine jöle suyu dökülür ve yaklaşık 2 saat soğutulur.

Fıstık kreması için, fıstık ezmesi, krema ve kenara alınan sebze suyunun kalanı karıştırılır. Fıstık kreması renkli jöle ile servise hazırlanır, isteğe göre frenk maydanozu ile süslenip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

Sebze suyu için:

  • 5 adet kurutulmuş domates
  • 2-3 adet kurutulmuş shiitake mantarı
  • 1 parça Konbu (10 x 10 cm)
  • 1 küçük zencefil parçası
  • 120 g mantar
  • 100 g soğan, soyulmuş
  • 40 g pırasa
  • 20 g kereviz

Renkli jöle için:

  • 3-4 adet bebek mısırı
  • 3-4 bamya 
  • Tuz
  • 1/2 sarı biber
  • 2 adet domates
  • 10 g hazır jelatin tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu

Fıstık kreması için:

  • 6 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı krema