Fırında Teriyaki Kral İstiridye Mantarı
Ara
filtre
Fırında Teriyaki Kral İstiridye Mantarı
Bookmark
36 / 92

Fırında Teriyaki Kral İstiridye Mantarı

Fırında Teriyaki Kral İstiridye Mantarı
zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 50 dakika
480 kJ / 114 kcal
gres: 9.6 g
protein: 4.7 g
karbonhidratlar: 2.3 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 5 kral istiridye mantarı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 10 kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 200 ml süt
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 biberiye dalı
  • 200 g mozzarella

 

 

Hazırlık

Kral istiridye mantarları temizlenir, uzunlamasına yarıya bölünür ve kesilmiş yüzeylere Teriyaki Marine sos sürülür. Kral istiridye mantarları yaklaşık 15 dakika bekletilir. Domatesler yıkanır. Beşamel sos için tereyağı bir tencerede eritilir, un kavrulur, süt ilave edilir ve karıştırarak kaynatılır. Sosa, tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve bir kenara alınır.

Bir tavada 2 yemek kaşığı yağ ısıtılır, biberiye kızartılır, kral istiridye mantarları eklenir, kısa bir süre sote edilir ve biberiye ile birlikte tavadan alınır. Kalan yağ kızartma yağında ısıtılır, domatesler kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.

Kral istiridye mantarları bir fırın kabına yerleştirilir, üzerine beşamel sos dökülür, sosun üzerine mozarella dilimleri dağıtılır. Önceden ısıtılmış fırında 210°C'de (fanlı fırın: 190° C) yaklaşık 5-8 dakika pişirilir. Fırında pişmiş Teriyaki kral istiridye mantarlar, domates ve biberiye ile süslenip servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 50 dakika
Hazırlanma zamanı: 50 dakika
480 kJ / 114 kcal
gres: 9.6 g
protein: 4.7 g
karbonhidratlar: 2.3 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 5 kral istiridye mantarı
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
  • 10 kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 200 ml süt
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 biberiye dalı
  • 200 g mozzarella