Ara
filtre
Fırında karnıbahar graten
Bookmark
12 / 312

Fırında karnıbahar graten

Fırında karnıbahar graten
zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1708 kJ / 408 kcal
Yağ: 21 g
protein: 15.6 g
karbonhidratlar: 28 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 adet küçük boy karnıbahar
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet yer lahansı
  • 400 g patates
  • 300 ml süt
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1-2 bıçak ucu çekilmiş hindistan cevizi
  • 1-2 bıçak ucu çekilmiş kimyon tohumu
  • 200 g küflü peynir (örn. gorgonzola, rokfor)

Üzerine serpmek için

  • 100 g ceviz içi
  • 50 g esmer şeker
  • 1 adet Bourbon vanilya baklasının özü

Hazırlık

Karnabahar ve brokoli temizlenir, yıkanır ve çiçeklerine ayrılır. Yerlahanası ve patatesler soyulur, yıkanır, yerlahanası küçük şeritlere, patatesler ise dilimlere doğranır. Süt, soya sosu, karabiber, hint cevizi ve kimyon ile karıştırılıp kaynatılır. Sebze ve patatesler ilave edilir ve yaklaşık on dakika haşlanır. Sebze-patates karışımı fırın tepsisine (yaklaşık 21x32 cm) yerleştirilir. Peynir, iri parçalara bölünüp üzerine serpilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında (gazlı fırın: 4. seviye, fanlı fırın 160 derece) yaklaşık 20-30 dakika pişirilir. Cevizler iri iri doğranır. Şeker, tavada eritilir, cevizler ve vanilya özü ilave edilip karamelize edilir. Yağlı kağıdın üzerine alınır ve soğutulur. Cevizler karnabahar gratenin üzerine serpilip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 30 dakika
Hazırlanma zamanı: 30 dakika
1708 kJ / 408 kcal
Yağ: 21 g
protein: 15.6 g
karbonhidratlar: 28 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 1 adet küçük boy karnıbahar
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet yer lahansı
  • 400 g patates
  • 300 ml süt
  • 6 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1-2 bıçak ucu çekilmiş hindistan cevizi
  • 1-2 bıçak ucu çekilmiş kimyon tohumu
  • 200 g küflü peynir (örn. gorgonzola, rokfor)

Üzerine serpmek için

  • 100 g ceviz içi
  • 50 g esmer şeker
  • 1 adet Bourbon vanilya baklasının özü