Filetolu Sebzeli Bento Kutusu

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Malzemeler

1 porsiyon
100 gr
patates
120 gr
dana fileto
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
adet havuç
150 gr
sivri lahana
80 gr
krema
1 ½ tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
 ½ tatlı kaşığı
hardal
Pul biber
100 gr
kırmızı pancar (vakumlu)
1 tatlı kaşığı
kıyılmış antep fıstığı

Hazırlanış

Adım 1

Patatesler iyice yıkanır, kabuğuyla haşlanır, soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bu arada fileto kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı soya sosu ile marine edilip ısıtılmış yağda yaklaşık 6-8 dakika kızartılır ve çıkarılır.

Adım 2

Havuçlar soyulup yıkanır, çapraz olarak dilimler halinde doğranır ve filetodan kalan kızartma yağında sotelenir. Sivri lahana temizlenir, şeritler halinde kesilir, yıkanır, havuçların yanına eklenir, her ikisi de yaklaşık 5-8 dakika buharda pişirilir, 1 yemek kaşığı soya sosu ile tatlandırılır ve çıkarılır.

Adım 3

Sos için filetodan kalan kızartma yağına krema, akçaağaç şurubu ve 3 yemek kaşığı soya sosu eklenir, kaynatılır, biraz suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, hardal ve pul biberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur. Kırmızı pancar küpler halinde kesilir ve kalan soya sosu ile marine edilir.

Adım 4

Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, antep fıstığı serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Recept-ID: 652

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesler iyice yıkanır, kabuğuyla haşlanır, soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bu arada fileto kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı soya sosu ile marine edilip ısıtılmış yağda yaklaşık 6-8 dakika kızartılır ve çıkarılır.

Havuçlar soyulup yıkanır, çapraz olarak dilimler halinde doğranır ve filetodan kalan kızartma yağında sotelenir. Sivri lahana temizlenir, şeritler halinde kesilir, yıkanır, havuçların yanına eklenir, her ikisi de yaklaşık 5-8 dakika buharda pişirilir, 1 yemek kaşığı soya sosu ile tatlandırılır ve çıkarılır.

Sos için filetodan kalan kızartma yağına krema, akçaağaç şurubu ve 3 yemek kaşığı soya sosu eklenir, kaynatılır, biraz suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, hardal ve pul biberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı kavanoza doldurulur. Kırmızı pancar küpler halinde kesilir ve kalan soya sosu ile marine edilir.

Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, antep fıstığı serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.