
Fener Balığı Çorbası

Malzemeler 4 porsiyon
- 400 g fener balığı
- 150 g soğan
- 200 g domates
- 200 g havuç
- 1 adet şalgam
- 2 adet kereviz sapı (yapraklı)
- 20 g zencefil
- 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
Hazırlık
Soğan, soyulup dilimlenir. Domates dörde bölünür. Kereviz dilimlere doğranır (yaprakları atmayın), havuç ve şalgam soyulur. Şalgam dörde bölünür, havuç dilimlere doğranır.
Fener balığı, 2 cm büyüklüğünde madalyon şeklinde parçalara kesilir.
Bir tavada yağ ısıtılır. Soğan, domates ve zencefil (dilimlenmiş) eklenir. 3 dakika soteledikten sonra 1 litre su ve 4 tatlı kaşığı Ponzu Çili Soya Sosu eklenir. Kaynamaya bırakılır. Sebzeler eklenir ve 12 dakika pişirilir. Fener balığı madalyonları eklenir ve 3 ila 4 dakika orta ateşte pişirilir. Kereviz yaprakları eklenir, karabiberle tatlandırdıktan sonra tencere ocaktan alınır.
Sıcak olarak servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 400 g fener balığı
- 150 g soğan
- 200 g domates
- 200 g havuç
- 1 adet şalgam
- 2 adet kereviz sapı (yapraklı)
- 20 g zencefil
- 4 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Çili
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Karabiber