Etli Lahanalı Japon Mücveri (Okonomiyaki)
Ara
filtre
Etli Lahanalı Japon Mücveri (Okonomiyaki)
Bookmark
336 / 339

Etli Lahanalı Japon Mücveri (Okonomiyaki)

Etli Lahanalı Japon Mücveri (Okonomiyaki)

Malzemeler 4 porsiyon

  • 125 g buğday unu
  • 250 ml balık bulyon / dashi
  • 1 yumurta
  • 100 g beyaz lahana
  • 1 yeşil soğan
  • 100 g ince dilimlenmiş domuz eti şeritleri
  • 3-4 dal frenk soğanı
  • biraz hardal
  • biraz Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • biraz mayonez
  • 2 yemek kaşığı salata yağı

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.

Hazırlık

Lahana ve taze soğan, 2-3 cm büyüklüğünde parçalara doğranır. Frenk soğanı ince doğranır. Et, 3-4 cm'lik parçalar halinde kesilir. Bulyon, yumurta ve buğday unuyla karıştırılır, lahana ve taze soğan ilave edilir. Bir tavada yağ ısıtılır; küçük mücverler oluşturulup orta ateşte kızartılır. Her mücverin üzerine bir dilim et koyulur. Mücver çevrilir ve et kızartılır. Tekrar çevrilip, kızartma tamamlanır. Mayonez, Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos ve hardal ile süslenip pembe zencefil şeritleri, frenk soğanı veya palamut balık gevreğiyle süslenir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 porsiyon

  • 125 g buğday unu
  • 250 ml balık bulyon / dashi
  • 1 yumurta
  • 100 g beyaz lahana
  • 1 yeşil soğan
  • 100 g ince dilimlenmiş domuz eti şeritleri
  • 3-4 dal frenk soğanı
  • biraz hardal
  • biraz Kikkoman Ballı Teriyaki Barbekü Sos
  • biraz mayonez
  • 2 yemek kaşığı salata yağı

Japonlarımız Japon tapas olarak tasarlanmıştır. Her bir malzemenin miktarını iki katına çıkartın ve ana yemek olarak parmak yiyeceğine servis yapabilirsiniz.