
Elmalı Kızarmış Ördek Göğsü

Malzemeler 4 porsiyon
- 2 ördek göğsü
- 2 adet elma
- 5 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- Karabiber
- Kızartma yağı
Hazırlık
Ördek göğsünün yağlı kısmına kesikler atılır. Kızartma yağı, bir tavada yüksek ateşte ısıtılır ve ördek göğsü, derili kısmından 10 dakika kızartılır. Daha sonra tavadan çıkartılır ve sosu ayrı bir kaba boşaltılır. Tavaya 3 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu ekleyip kaynattıktan sonra ördek göğsünün diğer tarafı da 3 dakika kızartılır. Tava, ocaktan alınır ve 3 dakika soğumaya bırakılır.
Elmalar, soyulup 8 parçaya bölünür. 2 tatlı kaşığı Ponzu Portakallı Soya Sosu, geniş bir tencereye alınır ve yüksek ateşte 2 dakika pişirilir. Elmalar eklenir ve her taraftan 2 ila 3 dakika kızartılır. Çam fıstığı eklenir, karıştırılır ve tencere ocaktan alınır.
Ördek göğsü, tavadan çıkartılır, şeritler halinde kesilir ve tabaklara alınır. Bir kenara ayrılan kızartma suyu ısıtılır ve ördeklerin üzerine dökülür. Elma dilimleri ve dolmalık fıstıkla süsledikten sonra karabiber eklenir ve servis edilir.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 4 porsiyon
- 2 ördek göğsü
- 2 adet elma
- 5 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- Karabiber
- Kızartma yağı