Edamame ve Yarı Kurutulmuş Domatesli Bruschetta
Ara
filtre
Edamame ve Yarı Kurutulmuş Domatesli Bruschetta
Bookmark
70 / 269

Edamame ve Yarı Kurutulmuş Domatesli Bruschetta

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 2520 kJ / 602 kcal

Malzemeler 4 bölümleri için

Edamame üst malzemesi için:

  • 400 g edamame, soyulmuş
  • 1 avokado
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı fıstık yağı (veya bitkisel yağ)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz

Domatesli üst malzeme için:

  • Yakl. 180 g yarı kurutulmuş domates (ipucuna bakın)
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • İsteğe göre kekik (veya fesleğen)
  • ½ vegan baget

Hazırlık

  1. Edamame üst malzemesi için, edamame kısa süre haşlanır, soğuk suda bekletilir, iyice süzülür ve ince kabuğu soyulur. Avokado ikiye bölünür, çekirdeği çıkartılır, avokado soyulur ve dilimler halinde kesilir.
  2. 200 g edamame ve diğer tüm malzemeler edamame üst malzemesi için bir blender ile püre haline getirilir.
  3. Domatesli üst malzeme için domatesler ikiye bölünür, bir kâseye alınır ve soya sosu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekik eklenir.
  4. Baget yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesilir, üzerine kalan zeytinyağı sürülür ve tost edilir. Baget dilimlerine edamame sosu sürülür, üzerine kalan edamame yerleştirilir, domates sosuyla süslenip servis yapılır.

Hazırlanışı: Yarı kurutulmuş domatesler (bunlar başka tarifler hazırlanırken fırında pişirilebilir): Fırın önceden 120-130°C derecede ısıtılır. 400 g çeri domates yıkanır, ikiye bölünür, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, fırın kağıdı ile kaplanmış bir fırın tepsisine yayılır ve fırında yaklaşık 2 saat pişirilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 4 bölümleri için

Edamame üst malzemesi için:

  • 400 g edamame, soyulmuş
  • 1 avokado
  • 1 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 3 yemek kaşığı fıstık yağı (veya bitkisel yağ)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz

Domatesli üst malzeme için:

  • Yakl. 180 g yarı kurutulmuş domates (ipucuna bakın)
  • 2-3 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • İsteğe göre kekik (veya fesleğen)
  • ½ vegan baget