Domates Soya Soslu Sebze Kroket

toplam süre 60 dak.
10 dak. hazırlık süresi
50 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
800 gr
patates
50 gr
brokoli
50 gr
karnabahar
8 
küçük mantar başı (konserve)
4 
çeri domates
1 
adet yumurta
4 ½ yemek kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
50 gr
un
200 ml
domates suyu
6 
yeşil zeytin (çekirdeksiz, dolgusuz)
 ½ tatlı kaşığı
şeker
Kırmızı acı biber
40 gr
mini roka (baby roka)
Kızartma için sıvı yağ
Besin değerleri (porsiyon başı): 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 gr Yağ
12,1 gr Protein
66,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Patatesler soyulup yıkanır, kaynar tuzlu suda yaklaşık 20 dakika haşlanır, suyu süzülür ve ince bir şekilde ezilir veya püre haline getirilir.

Adım 2

Brokoli ve karnabahar küçük çiçekler halinde kesilir, yıkanır ve blanşe edilir. Mantarlar güzelce süzülür. Çeri domatesler yıkanır.

Adım 3

Sebze parçaları ayrı ayrı patates püresine batırılıp kaplanır.

Adım 4

Yumurta derin bir tabakta 2 yemek kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı da ayrı ayrı derin tabaklara alınır. Sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntısına batırılır.

Adım 5

Domates soya sosu için domates suyu kaynatılır, zeytinler ilave edilir geri kalan soya sosu, şeker (alternatif olarak: tatlı soya sosu) ve acı biberle tatlandırılır. Servis yapmadan hemen önce bir blender ile püre haline getirilir.

Adım 6

Roka yıkanır, kurutulur ve gerekirse lokma büyüklüğünde parçalara bölünür.

Adım 7

Yağ ısıtılır, sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) altın rengi alana kadar kızartılır ve yağın süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine konur. Sebze kroketler domatesli soya sosuyla birlikte tabaklara yerleştirilir ve roka ile süsleyip servis edilir.

Recept-ID: 845

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patatesler soyulup yıkanır, kaynar tuzlu suda yaklaşık 20 dakika haşlanır, suyu süzülür ve ince bir şekilde ezilir veya püre haline getirilir.

Brokoli ve karnabahar küçük çiçekler halinde kesilir, yıkanır ve blanşe edilir. Mantarlar güzelce süzülür. Çeri domatesler yıkanır.

Sebze parçaları ayrı ayrı patates püresine batırılıp kaplanır.

Yumurta derin bir tabakta 2 yemek kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı da ayrı ayrı derin tabaklara alınır. Sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntısına batırılır.

Domates soya sosu için domates suyu kaynatılır, zeytinler ilave edilir geri kalan soya sosu, şeker (alternatif olarak: tatlı soya sosu) ve acı biberle tatlandırılır. Servis yapmadan hemen önce bir blender ile püre haline getirilir.

Roka yıkanır, kurutulur ve gerekirse lokma büyüklüğünde parçalara bölünür.

Yağ ısıtılır, sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) altın rengi alana kadar kızartılır ve yağın süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine konur. Sebze kroketler domatesli soya sosuyla birlikte tabaklara yerleştirilir ve roka ile süsleyip servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.