Domates Soya Soslu Sebze Kroket
Ara
filtre
119 / 339

Domates Soya Soslu Sebze Kroket

Domates Soya Soslu Sebze Kroket
zaman 60 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 50 dakika
2275 kJ / 542 kcal
gres: 23,4 g
protein: 12,1 g
karbonhidratlar: 66,4 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 800 g patates
  • 50 g brokoli
  • 50 g karnabahar
  • 8 küçük mantar başı (konserve)
  • 4 çeri domates
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 50 g un
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 200 ml domates suyu
  • 6 yeşil zeytin (çekirdeksiz, dolgusuz)
  • ½ tatlı kaşığı şeker
  • Kırmızı acı biber
  • Yakl. 40 g mini roka (baby roka)
  • Kızartma için sıvı yağ

Hazırlık

  1. Patatesler soyulup yıkanır, kaynar tuzlu suda yaklaşık 20 dakika haşlanır, suyu süzülür ve ince bir şekilde ezilir veya püre haline getirilir.
  2. Brokoli ve karnabahar küçük çiçekler halinde kesilir, yıkanır ve blanşe edilir. Mantarlar güzelce süzülür. Çeri domatesler yıkanır.
  3. Sebze parçaları ayrı ayrı patates püresine batırılıp kaplanır.
  4. Yumurta derin bir tabakta 2 yemek kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır. Un ve panko ekmek kırıntısı da ayrı ayrı derin tabaklara alınır. Sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) önce un, sonra çırpılmış yumurta ve ardından panko ekmek kırıntısına batırılır.
  5. Domates soya sosu için domates suyu kaynatılır, zeytinler ilave edilir geri kalan soya sosu, şeker (alternatif olarak: tatlı soya sosu) ve acı biberle tatlandırılır. Servis yapmadan hemen önce bir blender ile püre haline getirilir.
  6. Roka yıkanır, kurutulur ve gerekirse lokma büyüklüğünde parçalara bölünür.
  7. Yağ ısıtılır, sebze parçaları (patates püresiyle kaplı olarak) altın rengi alana kadar kızartılır ve yağın süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine konur. Sebze kroketler domatesli soya sosuyla birlikte tabaklara yerleştirilir ve roka ile süsleyip servis edilir.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 60 dakika
Hazırlanma zamanı: 10 dakika
Pişirme süresi 50 dakika
2275 kJ / 542 kcal
gres: 23,4 g
protein: 12,1 g
karbonhidratlar: 66,4 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 800 g patates
  • 50 g brokoli
  • 50 g karnabahar
  • 8 küçük mantar başı (konserve)
  • 4 çeri domates
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 50 g un
  • 8-10 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 200 ml domates suyu
  • 6 yeşil zeytin (çekirdeksiz, dolgusuz)
  • ½ tatlı kaşığı şeker
  • Kırmızı acı biber
  • Yakl. 40 g mini roka (baby roka)
  • Kızartma için sıvı yağ