Domates-Lebkuchen soslu kıvırcık lahana sarması

toplam süre 55 dak.

Malzemeler

2 porsiyon
4 
büyük lahana yaprağı
1 
arpacık soğan
1 
küçük demet maydanoz
250 gr
dana kıyma
1 tatlı kaşığı
hardal
 ½ tatlı kaşığı
iri çekilmiş karabiber
4 
büyük domates
1 
küçük soğan
1 
dal kekik
200 ml
sebze suyu
1 yemek kaşığı
domates salçası
şeker
baharat karışımı
Besin değerleri (porsiyon başı): 1444 kJ  /  345 kcal
18,5 gr Yağ
33,1 gr Protein
10,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kıvırcık lahana yaprakları yaklaşık 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, soğuk suyla durulanır ve kalın saplar kesilerek inceltilir. Arpacık soğan soyulur, ince ince doğranır, maydanoz yıkanır ve aynı şekilde ince ince doğranır. Kıyma, arpacık soğan, maydanoz, hardal ve karabiber ile karıştırılır ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır. Kıyma, lahana yapraklarının üzerine dağıtılır, sıkıca sarılır ve mutfak ipliği ile bağlanır.

Adım 2

Domatesler yıkanır, sapları ayıklanır ve küpler halinde kesilir. Soğan soyulur ve aynı şekilde küçük doğranır. Kekik yaprakları sapından yolunur, hepsi birlikte ateşe dayanıklı fırın tepsine alınır, üzerine sebze suyu dökülür, sarmalar yerleştirilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilip ara sıra çevrilir. Sarmalar, tabağa alınır, kalan sıvı, gerekirse, kısaca kaynamaya bırakılır. Domates salçası, şeker, baharat karışımı ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Patates püresi ile iyi gider.

Recept-ID: 259

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kıvırcık lahana yaprakları yaklaşık 3 dakika tuzlu kaynar suda haşlanır, soğuk suyla durulanır ve kalın saplar kesilerek inceltilir. Arpacık soğan soyulur, ince ince doğranır, maydanoz yıkanır ve aynı şekilde ince ince doğranır. Kıyma, arpacık soğan, maydanoz, hardal ve karabiber ile karıştırılır ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır. Kıyma, lahana yapraklarının üzerine dağıtılır, sıkıca sarılır ve mutfak ipliği ile bağlanır.

Domatesler yıkanır, sapları ayıklanır ve küpler halinde kesilir. Soğan soyulur ve aynı şekilde küçük doğranır. Kekik yaprakları sapından yolunur, hepsi birlikte ateşe dayanıklı fırın tepsine alınır, üzerine sebze suyu dökülür, sarmalar yerleştirilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilip ara sıra çevrilir. Sarmalar, tabağa alınır, kalan sıvı, gerekirse, kısaca kaynamaya bırakılır. Domates salçası, şeker, baharat karışımı ve doğal fermente soya sosu ile tatlandırılır ve sarmaların üzerine dökülür. Patates püresi ile iyi gider.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.