Deniz Mahsullü Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''
Ara
filtre
Deniz Mahsullü Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''
Bookmark
29 / 238

Deniz Mahsullü Okonomiyaki ''Japon usulü mükemmel lezzetli krep''

Hazırlanma zamanı: 30 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1965 kJ / 470 kcal

Malzemeler 2 bölümleri için

Soğanlı ponzu için:

  • 100 g sivri lahana
  • 2 taze soğan
  • 40 g kalamar
  • 40 g karides
  • 40 g deniz tarağı (veya somon fileto)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan

Hamur için:

  • 200 ml dashi suyu (veya sebze suyu)
  • 1 taze yumurta
  • 90 g buğday unu tip 405
  • 10 g patates unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Birkaç tane taze biber şeridi

Hazırlık

  1. Soğanlı ponzu için, soğan soyulur, ince rendelenir ve Ponzu Limonlu ile karıştırılır. Frenk soğanı yıkanır, kurulanır, rulolar halinde doğranır ve ilave edilir.
  2. Sivri lahana temizlenir, yaklaşık 3 cm uzunluğunda şeritler halinde doğranır ve yıkanır. Taze soğanlar temizlenir, 2-3 mm ince halkalar halinde doğranır ve yıkanır.
  3. Hamur için dashi suyu ve yumurta bir kâsede çırpılır. Buğday unu ve patates unu karıştırılır, kabartma tozu ile birlikte dashi yumurta karışımına eklenir ve topakları önlemek için iyice karıştırılır. Lahana ve taze soğan hamura ilave edilir ve iyice karıştırılır. Hamurdan 4 yemek kaşığı bir kenara alınır.
  4. Kalamar, karides ve deniz tarağı yıkanır, kurulanır, gerekirse küçük küpler halinde doğranır ve hafifçe tuzlanır.
  5. Büyük bir tavada (en az 32 cm Ø) 1 yemek kaşığı yağı ısıtılır, hamur ve sebze karışımının yarısı tavaya alınır, sebzeler eşit olarak dağıtılır ve spatula kullanarak karışım yaklaşık 15-18 cm büyük daireye dönüştürülür. 1 çorba kaşığı kavrulmuş soğan serpilir, deniz ürünlerinin yarısı üstüne yerleştirilir ve orta ateşte 2-3 dakika kızartılır.
  6. Üzerine kenarda bekletilen hamurdan dökülür (2 yemek kaşığı). Bir kızartma spatulası ile dikkatlice çevrilerek 4-5 dakika pişirmeye devam edilir (ısı hafifçe azaltılır). İkinci bir krep aynı şekilde hazırlanır.
  7. Okonomiyaki, balıklı tarafı yukarı gelecek şekilde iki tabağa yerleştirilir, biber şeritleriyle süslenir ve soğanlı ponzu ile servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 2 bölümleri için

Soğanlı ponzu için:

  • 100 g sivri lahana
  • 2 taze soğan
  • 40 g kalamar
  • 40 g karides
  • 40 g deniz tarağı (veya somon fileto)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş soğan

Hamur için:

  • 200 ml dashi suyu (veya sebze suyu)
  • 1 taze yumurta
  • 90 g buğday unu tip 405
  • 10 g patates unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Birkaç tane taze biber şeridi