Ara
filtre
Dana Eti Fondü
Bookmark
224 / 268

Dana Eti Fondü

Kalorifik değer (porsiyon başına: 2222 kJ / 531 kcal

Malzemeler 6 bölümleri için

Dana Eti Fondü

  • 1 L dana et suyu
  • 600 g dana fileto
  • 200 g taze kabuklu bezelye
  • 1 tatlı patates
  • 1 su bardağı bebek mısır turşusu

Cumberland Sos

  • 100 g yaban mersini reçeli veya kuş üzümü jölesi
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 portakalın suyu ve kabuğu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • Karabiber  

Fıstık Sosu

  • 125 g fıstık ezmesi
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos
  • 1 misket limonu suyu
  • 50 gram fıstık
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 100 ml hindistan cevizi sütü
  • 1 adet yeşil soğan
  • 3 cm zencefil
  • ½ diş sarımsak

Dana Et Suyu (ev yapımı için)

  • 2 kuru soğan, soyulmamış
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kg haşlamalık et
  • 1 kg dana kemiği
  • 2 havuç
  • 1 sarı havuç
  • 100 g kereviz
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 10 adet çekilmemiş karabiber
  • 60 ml Kikkoman Organik Soya Sosu

Hazırlık

Dana Et Suyu (ev yapımı için)

Et ve kemik iyice yıkanır. Büyük bir tencereye alınır, soğuk suyla doldurulur. Kaynamaya bırakılır. Su kaynarken oluşan köpük kepçeyle alınır. Kalan malzemeler eklenir, en az 3 saat orta ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilir, isteğe göre tuzlanır.

Kendi hazırladığınız et suyu yerine, hazır et suyu ya da bulyon da kullanabilirsiniz.

Fıstık Sosu

Fıstıklar soyulur, irice doğranır. Yağsız bir tavada kavrulur. Kenara alınır. Yeşil soğan, zencefil ve sarımsak ince doğranır. Glaze olana kadar yağda sote edilir. Hindistan cevizi sütü eklenir ve birkaç dakika pişirilir. Son olarak, fıstık ve fıstık ezmesi eklenir. Misket limonun suyu ve Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos eklenir.

Cumberland Sos

Hardal, Ponzu, portakal suyu ve kabuğu ile reçel karıştırılır. Tadına bakılır.

Dana Eti Fondü

Fileto 2x2 cm küpler halinde kesilir. Taze kabuklu bezelye, kaynar su içinde kısa süre haşlanır. Ardından soğuk suya batırılır. Tatlı patates soyulur ve 2x2 cm küpler şeklinde doğranır. Diri kıvamda olana kadar birkaç dakika pişirilir. Dana et suyu ocakta fondü tenceresinde ısıtılır. Fondü tenceresi fondü setine yerleştirilir. Et veya sebzeler şişlenir ve et suyunda pişirilir. Soslarla servis yapılır.

Vejetaryenler için

Vejetaryen fondü için, sebze suyu kullanılır ve etten vazgeçilir.

Malzemeler 6 bölümleri için

Dana Eti Fondü

  • 1 L dana et suyu
  • 600 g dana fileto
  • 200 g taze kabuklu bezelye
  • 1 tatlı patates
  • 1 su bardağı bebek mısır turşusu

Cumberland Sos

  • 100 g yaban mersini reçeli veya kuş üzümü jölesi
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 portakalın suyu ve kabuğu
  • 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Orange
  • Karabiber  

Fıstık Sosu

  • 125 g fıstık ezmesi
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman kavrulmuş susamlı Teriyaki sos
  • 1 misket limonu suyu
  • 50 gram fıstık
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 100 ml hindistan cevizi sütü
  • 1 adet yeşil soğan
  • 3 cm zencefil
  • ½ diş sarımsak

Dana Et Suyu (ev yapımı için)

  • 2 kuru soğan, soyulmamış
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kg haşlamalık et
  • 1 kg dana kemiği
  • 2 havuç
  • 1 sarı havuç
  • 100 g kereviz
  • 6 L su
  • 1 adet defneyaprağı
  • ¼ demet maydanoz
  • 10 adet çekilmemiş karabiber
  • 60 ml Kikkoman Organik Soya Sosu