Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası
Ara
filtre
Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası
Bookmark
1 / 92

Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası

Hazırlanma zamanı: 35 dakika
Kalorifik değer (porsiyon başına: 1473 kJ / 352 kcal

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 7-8 tortilla ekmeği
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • 40 g kuru kinoa
  • 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
  • 1/2 salatalık
  • 1/2 avokado
  • 5 adet sarı datterino domates
  • 100 ml Kikkoman Poke Sauce 
  • Birkaç yaprak frenk maydanozu
  • 1/4 narın çekirdeği 

Hazırlık

Tortilla ekmekleri 30 adet oval kayık şeklinde kesilir, 160-170°C'de bitkisel yağda kızartılır ve soğumaya bırakılır. Kinoa paket talimatlarına göre pişirilir. Tonbalığı dikkatlice kurulanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Salatalık yıkanır, avokado eti çıkartılır ve ikisi de küçük küpler şeklinde doğranır. Domatesler yıkanır ve altıya bölünür. 

Ton balığı, salatalık, avokado, kinoa ve Poke Sauce bir kabın içinde karıştırılır. Tortilla kayıkları tabaklara alınır, üzerlerine Poke salatası yerleştirilir ve domatesler eklenir. Frenk maydanozu ve nar taneleri ile süslenir ve servis yapılır. 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

Malzemeler 10 bölümleri için

  • 7-8 tortilla ekmeği
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • 40 g kuru kinoa
  • 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
  • 1/2 salatalık
  • 1/2 avokado
  • 5 adet sarı datterino domates
  • 100 ml Kikkoman Poke Sauce 
  • Birkaç yaprak frenk maydanozu
  • 1/4 narın çekirdeği