Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası
Ara
filtre
Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası
Bookmark
32 / 92

Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası

Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası
zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 35 dakika
1473 kJ / 352 kcal
gres: 17.7 g
protein: 7 g
karbonhidratlar: 6.9 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 7-8 tortilla ekmeği
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • 40 g kuru kinoa
  • 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
  • 1/2 salatalık
  • 1/2 avokado
  • 5 adet sarı datterino domates
  • 100 ml Kikkoman Poke Sauce 
  • Birkaç yaprak frenk maydanozu
  • 1/4 narın çekirdeği 

 

 

Hazırlık

Tortilla ekmekleri 30 adet oval kayık şeklinde kesilir, 160-170°C'de bitkisel yağda kızartılır ve soğumaya bırakılır. Kinoa paket talimatlarına göre pişirilir. Tonbalığı dikkatlice kurulanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Salatalık yıkanır, avokado eti çıkartılır ve ikisi de küçük küpler şeklinde doğranır. Domatesler yıkanır ve altıya bölünür. 

Ton balığı, salatalık, avokado, kinoa ve Poke Sauce bir kabın içinde karıştırılır. Tortilla kayıkları tabaklara alınır, üzerlerine Poke salatası yerleştirilir ve domatesler eklenir. Frenk maydanozu ve nar taneleri ile süslenir ve servis yapılır. 

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 35 dakika
Hazırlanma zamanı: 35 dakika
1473 kJ / 352 kcal
gres: 17.7 g
protein: 7 g
karbonhidratlar: 6.9 g

Malzemeler 10 porsiyon

  • 7-8 tortilla ekmeği
  • Kızartma için bitkisel yağ
  • 40 g kuru kinoa
  • 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
  • 1/2 salatalık
  • 1/2 avokado
  • 5 adet sarı datterino domates
  • 100 ml Kikkoman Poke Sauce 
  • Birkaç yaprak frenk maydanozu
  • 1/4 narın çekirdeği