
Çıtır Tortilla üzerinde Poke Salatası

Malzemeler 10 porsiyon
- 7-8 tortilla ekmeği
- Kızartma için bitkisel yağ
- 40 g kuru kinoa
- 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
- 1/2 salatalık
- 1/2 avokado
- 5 adet sarı datterino domates
- 100 ml Kikkoman Poke Sauce
- Birkaç yaprak frenk maydanozu
- 1/4 narın çekirdeği
Hazırlık
Tortilla ekmekleri 30 adet oval kayık şeklinde kesilir, 160-170°C'de bitkisel yağda kızartılır ve soğumaya bırakılır. Kinoa paket talimatlarına göre pişirilir. Tonbalığı dikkatlice kurulanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Salatalık yıkanır, avokado eti çıkartılır ve ikisi de küçük küpler şeklinde doğranır. Domatesler yıkanır ve altıya bölünür.
Ton balığı, salatalık, avokado, kinoa ve Poke Sauce bir kabın içinde karıştırılır. Tortilla kayıkları tabaklara alınır, üzerlerine Poke salatası yerleştirilir ve domatesler eklenir. Frenk maydanozu ve nar taneleri ile süslenir ve servis yapılır.
Bu tarifte kullanılmış ürünler
Malzemeler 10 porsiyon
- 7-8 tortilla ekmeği
- Kızartma için bitkisel yağ
- 40 g kuru kinoa
- 250 g ton balığı (sashimi kalitesi)
- 1/2 salatalık
- 1/2 avokado
- 5 adet sarı datterino domates
- 100 ml Kikkoman Poke Sauce
- Birkaç yaprak frenk maydanozu
- 1/4 narın çekirdeği