Ara
filtre
Çıtır Susam Kaplı Kırmızı Levrek
Bookmark
68 / 348

Çıtır Susam Kaplı Kırmızı Levrek

Çıtır Susam Kaplı Kırmızı Levrek
zaman 75 dakika
Hazırlanma zamanı: 75 dakika
3472 kJ / 829 kcal
gres: 40 g
protein: 50.8 g
karbonhidratlar: 81 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 100 g kurutulmuş shiitake mantarı
  • 600 g kırmızı levrek filetosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½ tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 250 g basmati pirinci
  • 2 adet soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 200 g bambu filizi
  • ½ limon kabuğu ve suyu
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Kıvamın bağlanması için gerekirse nişasta
  • Kızartmak için 4 yemek kaşığı sade tereyağı

Hazırlık

  1. Shiitake mantarları en az ½ saat suda bekletilir. Balığa tuz ve karabiber ekledikten sonra nişastaya batırılır. Galeta unu ve susam karıştırılır. Yumurtalar çırpılır ve balık önce yumurtaya, sonra ise galeta unu-susam karışımına batırılır ve hafifçe bastırılır.
  2. Shiitake mantarları sudan çıkarılır, su saklanır. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, üzerine zerdeçal ve kimyon serpilir ve pirinç biraz kavrulur, ½ l su eklenir, orta ateşte pişirilir.
  3. Soğanlar soyulup hilal şeklinde doğranır, dolmalık biber yıkanır, temizlenir ve iri küpler halinde doğranır, bambu filizleri kesilir ve mantarlar dilimlenir. Soğan ve dolmalık biber 2 yemek kaşığı yağda kavrulur, ardından bambu filizleri ve mantarlarla birlikte sotelenir. Birkaç parça limon kabuğu eklenir, limon suyu ve biraz ıslatma su ile deglaze edilir. Soya sosu ile tatlandırılır. Gerekirse kıvamı biraz nişasta ile bağlanır.
  4. Sade tereyağı bir tavada ısıtılır ve balık her iki taraftan yaklaşık 5 dakika kızartılır. Sebze ve pilav ile servis yapılır.

Bu tarifte kullanılmış ürünler

zaman 75 dakika
Hazırlanma zamanı: 75 dakika
3472 kJ / 829 kcal
gres: 40 g
protein: 50.8 g
karbonhidratlar: 81 g

Malzemeler 4 porsiyon

  • 100 g kurutulmuş shiitake mantarı
  • 600 g kırmızı levrek filetosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 100 g Kikkoman Panko - Japon usulü çıtır ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ½ tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 250 g basmati pirinci
  • 2 adet soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 200 g bambu filizi
  • ½ limon kabuğu ve suyu
  • 4 yemek kaşığı Kikkoman doğal fermente soya sosu
  • Kıvamın bağlanması için gerekirse nişasta
  • Kızartmak için 4 yemek kaşığı sade tereyağı